B12: Lizzy avgjorde jämn match med magnifik frispark - Gothia Cup

B12: Lizzy avgjorde jämn match med magnifik frispark

B12-finalen mellan Lizzy Football Club från Ghana och Mountain FC 1 från Kanada var länge jämn – fram tills Lizzy slog till med en vacker frispark.

Lizzy var där för att försvara förra årets trofé, eftersom klubben vann 2017 års B12-final. Det var även speciella omständigheter för Mountain FC 1, som slog ut sitt egna lag Mountain FC 2 för att ta sig till fredagens final

Första halvlek präglades av bra defensivt spel och passningsspel centralt på mittfältet. Lizzy startade bäst genom en frisparksträff i ribban, men första halvlek bjöd på få chanser.

Det ghananska laget hade mestadels av bollen, medan Mountain FC försökte kontra sig till ett mål. Här och där bröt ett lag igenom för ett skott på mål, men de flesta var från lång distans och lätta för målvakterna i bägge lag att rädda. Inget lag lyckades göra mål, och första halvlek slutade 0-0.

I halvlek fick även Mountain FC 2 chansen att visa upp sig på finalarenan, eftersom de var på plats för att ta emot sina bronsmedaljer.

Lizzy satte ännu högre press i andra halvlek, och kunde nästan ta ledningen med en nick. Ett par minuter senare var det Mountain FC:s tur att få en chans via en panna, där nicken gick tätt utanför stolpen.

Men det var inte en nick som skulle ligga bakom det första målet, utan en magnifik frispark från Lizzy, när Abdul-Gafaru Abubakaris skott studsade in via ribban.

Senare skulle han också ligga bakom assisten när han passade en fri Adewusi Owolabi Emanuel, som kyligt dribblade av målvakten för att göra 2–0.

Lizzy stängde matchen med ännu ett mål, innan det var dags att fira segern med en dans tillsammans med trofén uppe på podiet Matchens lirare? Frisparkstagaren Abdul-Gafaru Abubakari såklart.

MOUNTAIN FC 1–LIZZY FC 0–3 (0–0)
0–1 Abdul-Gafaru Abubakari, 0–2 Adewusi Owolabi Emanuel, 0–3 Samuel Adomakoh.
MVP: Abdul-Gafaru Abubakari.
Domare: Oscar Hammar, Västerås.

LIZZY FC’S VÄG TILL SEGERN
Västra Frölunda IF 3 (SWE) 9–1 W
Carpe Diem FC (ENG) 9–1 W
IK Vista (SWE) 7–0 W
Randburg FC 1 (RSA) 6–2 W
Prep Schools Lions Orange (ENG) 5–1
Gideao Soccer (BRA) 2–1 W
AIK FF Gul 2 (SWE) 3–0 W
La Academia FC 2 (GUA) 3–0 W
Mountain FC 1 (CAN) 3–0 W

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_vw