Årets Gothia eCup är avgjord! - Gothia Cup

Årets Gothia eCup är avgjord!

Vilken final vi bjöds på i Gothia eCup! Det var två ”under dogs” som tagit sig till final. Paulo Neto från Brasilen och Oliver ”Ollibolli” Uttgren från Sverige. Finalen spelades bäst av två matcher och det blev en riktig målfest.

Båda spelarna hade tagit sig till turneringen genom att kvalificera sig online. Paulo Neto via PlayStation och Oliver Uttgren via Xbox. Finalen spelades bäst av två där första matchen gick på PlayStation. Paulo Neto fick en drömstart och gjorde 1–0 direkt.

Efter första halvlek stod det 3–1 och det såg att bli en promenadseger för Paulo Neto efter han gjort 4–1 i början av andra halvlek. Då ändrade Oliver taktiken och vilken vändning vi fick se!

– Det klickade inte riktigt och jag behövde mer fart. Så jag bytte in några snabbare spelare, säger Oliver.

Helt plötsligt stod det 4–5 och han hade vänt på matchen, trots att det inte favoritkonsolen. Matchen på PlayStation slutade 5–6 och det var jämnt inför andra matchen, men ett klart övertag för Oliver som hade sin favoritkonsol kvar.

– Det är första gången jag spelar på PlayStation så jag var rädd att jag skulle förlora stort, säger Oliver.

Matchen på Xbox blev en defilering för honom. Han tog ganska snabbt ledningen med 1–0 och gick upp till 3–0 innan halvleken var slut. Andra halvleken kontrollerade han och Paulo Neto hade svårt att få till en vass målchans. När det var fem minuter kvar fick Paulo ett tröstmål men kom inte närmre.

Slutsiffrorna efter två matcher blev 9–6 till Oliver som tog hem årets upplaga av Gothia eCup!

– Jag har inte riktigt fattat det än. Jag visste att jag hade en chans att vinna men många är bra. Jag tror det kommer sjunka in mer imorgon, säger Oliver.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf