”Allting är så stort” - Gothia Cup

”Allting är så stort”

Vulkanutbrott och jordskalv. Det rapporterar media om från den lilla ön Big Island som tillhör Hawaii. För Kona Crush är vardagen som vanligt och de märker inte av vulkanen. Nu är de i Göteborg för att spela fotboll. Och turneringen hade inte kunnat starta bättre.

Vid Apelsinplan sitter Kona Crush pojkar 14 efter sin match och har hittat en plats i skuggan på gräset. Det är första gången laget spelar utanför USA och har vunnit sina inledande matcher. Stort. Första vann de med 9–0 och den andra med 6–0. Lagkapten Matthew Enriquez skrattar till när han tänker på resultaten.

– Jag trodde inte det skulle gå så bra. Det är kul att vara här och en annorlunda upplevelse. Allt är inte så tävlingsinriktat, men intensiteten i spelet har förvånat mig, säger Matthew.

Kona Crush kommer från den västra delen av ön. Deras första stopp på resan var Danmark. De lämnade Big Island förra lördagen och var framme i Köpenhamn två dagar senare. Efter en vecka med träning och spel mot danska lag begav de sig till Göteborg.

Men att resa hit var dyrt. I två år har klubben samlat in pengar för att ha möjligt att komma hit. De är sammanlagt 30 spelare. Ett lag i pojkar 14 och ett i pojkar 15. Med sig har de tränare, en manager som planerat allt och föräldrar. Totalt är de nästan 70 personer som rest till Göteborg.

– Husen är så höga och staden är stor, så är det inte hemma. Och här är inte så mycket ris… Jag ser fram emot att bara vara här och ta in allt, säger Matthew.

Idag (onsdag) klockan 08.00 väntar gruppfinal mot svenska Melleruds IF. Tränare James Berry är väldigt nöjd med laget så här långt och förväntade sig inte de resultaten som varit.

– Det gäller att vi jobbar hårt imorgon. Våra motståndare är långa, snabba och duktiga på att flytta boll. Men vi är redo, killarna har spelat sin livs fotboll, säger James.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf