AIK drog längsta strået i SEF Trophy - Gothia Cup

AIK drog längsta strået i SEF Trophy

AIK kan titulera sig som mästare i SEF Trophy 2018. Stockholmarna slog Helsingborgs IF med 2-0 i finalen i Göteborg. Målen prickades in av Linus Mattsson och Ahmed Fatah.


För andra året i rad hade AIK tagit sig till final i SEF Trophy. I fjol blev det en sur förlust mot Hammarby. I år tog AIK revansch när Helsingborgs IF besegrades på Hedens huvudarena i Göteborg.

Det var en jämn inledning på matchen där AIK:s Holger Olsson hade två halvchanser innan målnollan sprack. Efter ett motlägg hamnade bollen hos Linus Mattsson strax utanför Helsingborgs straffområde. Mittfältaren drog till och på väg in i mål touchade bollen en skåning som ställde målvakten Max Björklund. AIK i ledning med 1–0 efter 19 minuter.

– En lagkompis vinner en duell i straffområdet och petar ut bollen till mig. Jag lägger den direkt på halvvolley och träffar mitt i målet men målvakten missar och den går in. Det är bästa känslan som finns, säger Linus Mattsson.

Sju minuter senare var samme Mattsson ytterst nära att öka på ledningen genom ett andra mål. Efter fint kombinationsspel blev Mattsson fri. Han placerade bollen förbi målvakten, men en Helsingborgsförsvarare dök upp och kunde rädda på mållinjen.

I andra halvlek bevakade AIK sin 1–0-ledning från paus. Helsingborg försökte, men AIK släppte inte till mycket alls. Skåningarna hade svårt att skapa lägen och hade ingen riktig het målchans.

I stället kunde inhopparen och planens yngste Ahmed Fatah slå in 2–0 från nära håll i slutminuterna efter ett inspel. AIK mästare i andra upplagan av SEF Trophy efter 2–0 mot Helsingborg.

– Det var en bra final mellan två jämna lag. Det var kul och mäktigt att få vinna.Det här är en skön upplevelse och en stor erfarenhet. Vi har kämpat mycket för det här och vi stöttar verkligen varandra, säger Mattsson.

För AIK var vinsten extra skön då laget förlorade fjolårets final mot Hammarby.

– Så jäkla skönt. Vi försökte lära av finalförlusten förra året och frågade oss vad vi kunde göra annorlunda. Resultatet blev bredare principer vilket i stort sett betyder större frihet på planen. Det är hårt jobb som ligger bakom detta från alla spelare och ledare. Inte bara de som spelat matcherna. Alla har bidragit mycket, säger AIK:s huvudtränare Gustav Högmo och avslutar:

– Vi har hela veckan sagt att vi tar en match i taget men ändå att målet skulle vara att åka buss hem på lördag eftermiddag, säger Högmo.

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_puma