Ansök om att vara volontär på vår idrottsskola i Brazzaville! - Gothia Cup

Ansök om att vara volontär på vår idrottsskola i Brazzaville!

Är du intresserad av att arbeta som volontär på vår idrottsskola i Kongo? Under Gothia Cup-veckan kommer du att kunna få all information och ställa alla dina frågor till före detta volontärer, i tältet på Heden.
– Man mognar otroligt mycket efter en sån här grej, säger Johan Lindgren, internationell koordinator hos Equmenia som driver idrottsskolan CF Gothia.

Arbetet i Brazzaville började 2003, med Gothia Cup och Equmeniakyrkan som grundare, som ett sätt att bygga fred efter år av inbördeskrig i Kongo. Nu är läget i landet stabilt och idrottsskolan CF Gothia har varit igång i femton år.

Till anläggningen kommer barn och unga efter sin vanliga skola, för att träffas i sociala aktiviteter och för att spela fotboll, beachvolleyboll eller utöva gymnastik.
– Det handlar mycket om att skapa meningsfull fritid. Det finns nästan ingenting för barn och unga att göra. Många måste vara med och bidra till försörjning till familjen men här får barn komma och vara barn, säger Johan Lindgren.

Sedan starten har volontärer från Sverige åkt till idrottsskolan i Brazzaville för att hjälpa till i arbetet. Två personer har precis kommit hem från en sexmånaders vistelse, och i oktober åker två nya volontärer iväg. Men redan nu kan du anmäla ditt intresse till säsongen 2019/2020.
– Man är där i ungefär sex månader och bor i en kongolesisk familj. Det gör att man kommer väldigt nära kulturen. Det kan såklart vara en stor omställning men det är en unik möjlighet.

Har ni några specifika krav på den som söker?
– Bör vara folk som är idrottsintresserade. Man får gärna vara antingen fotbollsspelare, gymnast eller volleybollspelare men det går att ha andra specialintressen också. Nu ska vi till exempel skicka en brottare och en fotbollsspelare. Vi tänker att det ska funka bra och att man kan träna på olika sätt. Det är också en fördel om man kan lite franska, men man kan klara sig bra även utan några förkunskaper i det franska språket.
– Men annars har vi inga speciella krav, mer än att man ska ha tagit studenten.

Hur ser en arbetsdag ut för en volontär på idrottsskolan i Brazzaville?
– På förmiddagen brukar man ta sig till idrottsskolan. Där kan man få olika typer av praktiska uppgifter, till exempel underhåll på anläggningen. Det skickas ner mycket grejer från Sverige – idrottsmaterial, kläder och utrustning – som ska sorteras och struktureras. Sedan kan det också vara att planera för lektioner som ska vara under dagen. Sedan vara med på sociala aktiviteterna och sedan träning. Om man känner sig kapabel och redo att leda träningarna kan man få göra det. Eller så kan man hjälpa till som sidekick.

Hur får man reda på mer om att vara volontär på CF Gothia?

– Det bästa är att komma till vårt tält på Heden under Gothia Cup-veckan. Där kan man få mycket information och möjlighet att prata med tidigare volontärer. Dessutom kan man skänka kläder och material eller pengar om man vill.

Hur ansöker man?
– Just nu är den riktiga anmälan inte öppen så det bästa är att höra av sig till mig på mail, [email protected] Har man frågor går det även att ringa på 08-58 00 32 24.

Läs mer om skolan i Brazzaville här.

 

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_kron