”Vi var som 22 fötter i en kropp” - Gothia Cup

”Vi var som 22 fötter i en kropp”

I slutet av maj vann Galatasaray-skolan i Istanbul SKF:s första Meet the World-turnering i Turkiet. Genom att vinna turneringen får skolans U18-damer (inte att förväxla med berömda fotbollsklubben Galatasaray) resa till Göteborg i sommar och delta i Gothia Cup.

Både Izgi och Deniz spelar i Galatasaray-skolans lag. Här delar de med sig av sina tankar om laget, Meet the World-turneringen och kommande Gothia Cup.

– Jag heter Izgi och har spelat fotboll i ett år. Vi spelar i Kizlar Sahada-ligan (Tjejer på planen) och även i Golden League. Det bästa med fotbollen är vår tränare Göksel Abi, han är som ett storebror för oss. Det bästa med SKF Meet the World-turneringen var utmaningen vi ställdes inför och lagandan vi hade som lagkamrater. Vi spelade fyra matcher i turneringen. Det kändes som jag var fri, självständig och enbart dedikerad till mitt lag på planen. Vinsten var ett resultat av det. Vi vann turneringen för att vi hade en tillsammanskänsla. Vi var som 22 fötter i en kropp.

– Jag heter Deniz, är försvarare i laget och har spelat fotboll i tio månader. Vårt lag spelar minst en match och tränar 2–3 gånger i veckan. För mig är det bästa med Galatasaray-skolan att det är mer som en familj än ett fotbollslag. SKF:s Meet the World-turnering var en riktigt möjlighet att bygga ett lag tillsammans. Det bästa var att få spela inför våra skolkamrater och känna deras support. Vi spelade som ett riktigt lag.

Resan till Sverige kommer att bli den första utomlands för både Izgi och Deniz. De ser båda fram emot att få uppleva den häftiga atmosfären runt Gothia Cup och att få kontakt med andra kulturer och lag från hela världen.

I sitt vardagliga jobb är Çağlar Meker pricing manager på SKF I Turkiet. Han är passionerad av fotboll och organiserade SKF Meet the World-turneringen i Turkiet. Han förklarar varför SKF Turkiet bestämde sig för att i år delta i Meet the World för första gången.

– Vi vet att det är ett häftigt event. Det hjälper oss att interagera närmare med resten av SKF och stödja barn lokalt. Vi beslutade oss för att arrangera en turnering eftersom damfotboll inte är så vanlig i Turkiet, det finns ingen professionell liga. Vi vill hjälpa till att utveckla och uppmuntra fler kvinnor att spela mer fotboll. På SKF i Turkiet är vi väldigt glada över att delta i en fantastisk turnering och ge unga flickor möjlighet att spela fotboll utomlands.

SKF MEET THE WORLD-TURNERINGARNA
• Startades 2007
• Siktar på att lyfta fram lagarbete, ansvar och lika möjligheter.
• Arrangeras årligen i cirka 25 länder där SKF finns,
• 42 nationer har deltagit.
• 27 000 spelare.
• 3 500 spelare som SKF har tagit till Göteborg och betalat alla kostnader för.
• Ger barn, som annars inte skulle ha råd att åka till Sverige möjligheten att komma
För mer information: meet-the-world.com

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf