Sju finalister redo för Göteborg - Gothia Cup

Sju finalister redo för Göteborg

Förra året var det premiär för Gothia eCup, en virtuell fotbollsturnering under Gothia Cup-veckan. Då var tävlingen bara öppen för svenska deltagare, men detta år har tävlingen varit öppen för personer mellan 12 och 18 år över hela världen.

Spelet som spelas är FIFA 18 och både Playstation- och Xbox-spelare har kunnat deltaga. Under maj har fyra turneringar hållits och sju spelare har nu vunnit biljetter till Göteborg och finalen, som kommer att hållas live på scen under Gothia Cup den 19:e juli.

Och det bästa av allt? Det finns en plats kvar till finalen och det är upp till spelarna i Gothia Cup att tampas om den. På Heden i Göteborg kommer en wild card-tävling att hållas under 16-18 juli.

Över 2 000 spelare från hela världen har deltagit i kvalturneringarna och fyra av de sju finalisterna är baserade i Europa (två i Sverige, en i Skottland och en i Nederländerna). De övriga tre kommer från Brasilien.

En av vinnarna i kvalet är sjuttonårige Adam Ryan från Stirling i Skottland. Han är ett stort fotbollsfan och håller på Rangers FC, dessutom spelar han central mittfältare i den lokala fotbollsklubben Stirling City FC. Adam har spelat FIFA sedan han bara var några år gammal.

”Det första FIFA jag ägde var FIFA 06. Jag brukade spela i offlinelägena ”career mode” och ”kick off” tills FIFA 12 släpptes. Med FIFA 12 började jag spela online med Atletico Bilbao och Santos och började klättra i divisionerna. I FIFA 13 började jag spela ”ultimate team” och sedan dess har jag bara blickat framåt”, säger han.

Trots att han kvalificerade sig redan i första försöket var det inte en rak väg till vinsten.

”Väldigt frustrerande skulle jag sammanfatta det. Jag lärde mig en läxa i första matchen, som jag faktiskt förlorade med 8-4. Det kom lite som en chock för mig, jag visste inte hur annorlunda H2H var jämfört med FUT, så jag var tvungen att anpassa mig. Jag tvivlade lite på mig själv ibland, men jag fick lite tips från andra och implementerade olika mönster i mitt spel som gjorde att jag blev väldigt svår att slå.”

I semifinalen besegrade han YimmieHD (som senare kvalificerade sig till finalen i Göteborg) och i finalkvalet besegrade han Breno_sm från Brasilien efter två dramatiska matcher.

”Jag sprang ut ur rummet och började skrika. Jag kan inte beskriva känslan, det var helt enkelt fantastiskt”, säger en exalterad Adam Ryan.

FINALISTERNA I GOTHIA ECUP
Adam Ryan, Skottland
Brenner Carlson Cordeiro da Silva, Brasilien
Paulo Roberto Xavier de Brito Neto, Brasilien
Oliver Uttgren, Sverige
Santiago Naliato, Brasilien
Elias Ölmheden, Sverige
Jimmy Donkers, Nederländerna

Den sista finalisten kommer att uses efter wild card-tävlingen på Heden i Göteborg, 16-18 juli.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf