Tokyo Verdy blir Japans första flicklag i Gothia Cup - Gothia Cup

Tokyo Verdy blir Japans första flicklag i Gothia Cup

Japan kommer i sommar att representeras av ett flicklag i Gothia Cup för första gången någonsin. Tokyo Verdy, med flera ungdomslandslagsspelare i truppen, kommer att spela i inbjudningsklassen G17. 

För tre år sedan blev Tokyo Verdys B16-lag det första japanska laget att vinna Gothia Cup. Nu är föreningen redo att skriva historia igen då G17-laget blir det första japanska laget någonsin på flicksidan.

– Vissa av oss har spelat tillsammans i sex år, andra i bara ett. Vi är en mix med spelare förra mellan 2000 och 2005, säger lagkaptenen Shino Matsuda.

Hon är en av sex spelare från de japanska ungdomslandslagen som ingår i laget och är van vid att vinna fina pokaler. Laget har nämligen blivit japansk mästare i sin årskull hela sju gånger.

Även om hon spelat turneringar utomlands tillsammans med landslaget blir det första gången hon får spela en utländsk turnering med klubblaget. Att det blir just Gothia Cup beror på att de inspirerades av killarna i föreningen.

– Att de vann turneringen 2015 var en stor sak för klubben och ett häftigt minne och inspirationskälla även för oss andra. Jag ser fram emot att komma till Sverige och spela Gothia Cup, säger Matsuda

Förutom fotbollen, vad ser du fram emot mest i Sverige? 

– Många i Sverige är så vackra! Sen ser jag fram emot god mat, underbar natur och solnedgångarna.

Samtliga lag i G17-klassen presenteras senare i veckan. 

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf