Nytt namn på populär turnering - Gothia Cup

Nytt namn på populär turnering

Gothia Special Olympics Trophy är det nya namnet på den populära turneringen under Gothia Cup för ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

– Namnbytet befäster Special Olympics närvaro i turneringen, säger Gothia Cup-generalen Dennis Andersson.

Det har gått sju år sedan Kim Källström tog initiativet till att starta en klass för spelare med intellektuell funktionsnedsättning och turneringen har sedan dess varit ett populärt inslag under Gothia Cup-veckan. Förra året deltog 30 lag från hela 16 olika länder.

Källström, som i höstas avslutade sin långa och framgångsrika karriär, kommer även i fortsättningen att vara involverad i turneringen.   Payoffen på det nya turneringsnamnet lyder också ”Founded by Kim Källström”.

– Kim har gjort fantastiska insatser för utvecklingen av turneringen och kommer även fortsättningsvis att bidra med sitt engagemang och sin närvaro. Turneringen är en manifestation för allas lika värde, säger Dennis Andersson.

Turneringen, som i år alltså fyller åtta år, är ett samarbete mellan Gothia Cup, Special Olympics Europe/Eurasia, Special Olympics Sweden och Kim Källström.

Gothia Special Olympics Trophy är egen klass i Gothia Cup. Gruppspel och slutspel spelas på Kviberg från måndag till torsdag med finaler på Heden under torsdagen.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf