Historiskt deltagande från Jamaica - Gothia Cup

Historiskt deltagande från Jamaica

För första gången någonsin har Jamaica ett lag med i världens största fotbollsturnering för ungdomar. I B17-klassen kommer Cavalier FC att deltaga, och detta blir deras första resa till Europa.

För många av oss blir detta vårt livs resa, säger Rudolph Speid, ordförande och ansvarig för det jamaicanska laget under äventyret i Göteborg.

Cavalier FC håller till i Kingston, Jamaicas största stad tillika huvudstad. Klubben grundades 1962 och seniorerna spelar idag i landets högsta liga, National Premier League.

Klubben satsar hårt på sina ungdomar och har ambitionen att utveckla spelare av världsklass som spelar på fotbollens största scener.

Vår filosofi är att ungdomarna måste får chansen. Om du är tillräckligt bra så får du spela, oavsett vilken ålder du är. Vi har lag i U10, U13, U15, U17 U20 och seniorklassen. 40% av varje trupp består av spelare som är berättigade att spela i en yngre klass, berättar Rudolph Speid.

Klubbens bästa tränare finns bland ungdomslagen och över 40% av våra intäkter går till ungdomsverksamheten.

Truppen som reser till Sverige består av 22 spelare, men även föräldrar och syskon kommer att följa med på resan. Rudolph Speid berättar att alla är väldigt exalterade och spända på äventyret.

För många av oss blir detta vårt livs resa. Vi ser fram emot att möta andra kulturer, ställas mot andra spelstilar och anpassa oss efter det. Det kommer bli en fantastiskt upplevelse.

Vad har du för förväntningar på Gothia Cup?

Vi väntar oss att Gothia Cup blir spännande. Och även om det blir en riktig utmaning åker vi dit för att vinna turneringen. Det är alltid vårt mål.

B17-klassens ansvarige Tomas Andersson var och besökte klubben för att titta på kvaliteten och träffa representater. Han berättar att det märktes att Gothia Cup var en viktig händelse för Cavalier FC.

Det var fantastiskt stort, det blev presskonferens och grejer, där Jamaicas IOK-representant och deras idrottsminister fanns med. Så detta är verkligen jättestort för dem, säger Tomas.

Hur är jamaicanerna rent spelmässigt, Tomas?

Det är lite Afrikastuk över deras fotboll. Även om de kanske inte kommit lika långt som de duktiga länderna Ghana och Nigeria så är de på god väg.

Nu inväntar klubben klartecken att få mellanlanda i USA, och om allt går som det ska infinner sig ett tjugotal Cavalierspelare och ledare i Göteborg i juli. Tomas Andersson är glad att Gothia Cup får hit det jamaicanska laget.

Det kommer bli en jätteerfarenhet för dem och det kommer bli fantastiskt för Gothia Cup att få hit dem. Tänk alla karibier som bor här i Sverige som kommer följa det här laget. Det blir fantastiskt.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf