Lärdomar för livet - Gothia Cup

Lärdomar för livet

Det handlar inte bara om fotboll på CF Gothia i Kongo-Brazzaville. Även om många av barnen drömmer om att bli fotbollsproffs lär de sig också andra viktiga saker som de kommer att bära med sig genom resten av deras liv. Här berättar tre av barnen om sina upplevelser av skolan.

Mienanzambi är 12 år och tycker att det bästa med idrottsskolan CF Gothia i Brazzaville är alla kompisar.

”Att komma hit gör mig så glad och här lär vi oss respektera andra och älska sin nästa”, säger han.

Mienanzambi älskar att spela fotboll, men han största dröm är att bli pilot. På Gothia kan han få goda råd för livet som han kan ha med sig på vägen dit menar han.

• • •

Merveille, elva år, och Kibakila, tolv år, är två fotbollstjejer på CF Gothia i Brazzaville. Merveille, som bor nära skolan, blev inbjuden av sina kompisar att också börja spela fotboll när hon gick förbi en träning, vilket hon nappade på. Hon berättar att hon på skolan lär sig bollkontroll och passteknik, men också att ha en positiv attityd och att respektera andra.

Kibakila, som drömmer om att bli fotbollsproffs eller sjuksköterska när hon blir stor, lägger till att man också lär sig att tala väl om andra, att aldrig förolämpa någon.

Med på bilden är också vår duktiga ledare Mbemba (i mitten). Hon är dessutom uppskattad ledare för Kongo–Brazzavilles damlandslag.

• • •

Babindamana är tolv år och bor i ett enkelt hus granne med vår anläggning i Brazzaville. Han bor där trångt med mamma, pappa och sina fyra syskon. Babindamana är en av många barn som vi hjälper lite extra med material med mera. Babindamana är så glad för CF Gothia.

”Jag älskar Gothia för här tar man hand om oss barn så bra. Jag lär mig spela fotboll och får många nya vänner”, säger han.

Babindamana drömmer om att en gång bli fotbollsproffs, kanske i Kongo Kinshasa, eller att bli polis.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf