Gothia eCup är tillbaka – nu med hela världen som spelplan! - Gothia Cup

Gothia eCup är tillbaka – nu med hela världen som spelplan!

Fjolårets succé med en virtuell fotbollsturnering kommer tillbaka till Gothia Cup under 2018. Under maj månad hålls den digitala tävlingen, som avslutas med en stor final under Gothia Cup-veckan i Göteborg. Och i år öppnar vi upp för hela världens ungdomar att medverka.

Det blir en digital mötesplats som öppnas upp för hela världen, säger Niclas Freiholtz, tävlingsledare för Gothia eCup.

Turneringen hölls för första gången 2017, då enbart med svenska deltagare. Den virtuella fotbollsturneringen pågick i fyra veckor och över 1 200 personer deltog i tävlingen.

Åtta personer gick till final och bjöds in till Göteborg för att spela de sista matcherna. Vinnaren blev Rasmus Nyström från Stockholm, eller som vi minns honom bättre – ”RalleGnaget”, berättar Niclas.

I år är upplägget snarlikt, med den stora skillnaden att tävlingen öppnas upp för deltagare över hela världen.
Så länge man har tillgång till ett Xbox eller Playstation kan vem som helst i hela världen vara med att tävla. Den enda begränsningen är att du ska vara mellan 12 och 18 år gammal.

Gothia eCup genomförs under fyra veckor i maj, där sju finalister utses. Finalisterna vinner en resa med uppehälle i Göteborg när det väl är dags för final under Gothia Cup-veckan. Den sista och åttonde finalplatsen kan man spela om på plats i Göteborg, några dagar före den stora finalen.

Tävlingsledaren Niclas Freiholtz är glad att kunna genomföra Gothia eCup för andra året, och han är väldigt spänd på den stora internationella satsningen.

Gothia Cup ska vara en mötesplats för världens ungdomar men det finns många som inte har möjlighet att ta sig till Göteborg. Här skapar vi en möjlighet för de som kanske inte tillhör ett lag, eller inte har möjlighet att spela fotboll. De får möjlighet att delta i en global fotbollsturnering på detta sätt istället, säger Niclas.

Redan nu kan du gå in och skapa din profil, för att säkra din plats och ta del av information och tävlingsupplägg. Detta gör du på tävlingsplattformen gothiaecup.com. Där matchas du under tävlingsperioden ihop med andra deltagare som är inne samtidigt. Ni får möjlighet att chatta samt tillgång till varandras ID:n så att ni kan hitta varandra via spelkonsolen.

Tävlingen hålls på både Playstation och Xbox och spelet som gäller i år är FIFA 18.

– Det var över 1 200 deltagare i fjol,  vilket vi ser som en succé för att vara första året. Vi hoppas nu med årets kunskap och den globala plattformen att vi ska få in många fler deltagare i år, säger Niclas Freiholtz.

Anmäl och registrera dig gratis här!

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf