Temadag om aids på CF Gothia - Gothia Cup

Temadag om aids på CF Gothia

Under en temadag före jul fick ungdomarna på vår idrottsskola i Kongo, CF Gothia, lära sig mer om aids och hur de kan skydda sig mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Sex dagar i veckan är träningarna igång på CF Gothia i Brazzaville, Kongo. Fotboll, gymnastik och beachvolleyboll står på programmet för de cirka 300 barn och ungdomar som är inskrivna på skolan.

Men före träningspassen drar igång, deltar barnen och ungdomarna i sociala aktiviteter. De lektionerna innehåller allt från utbildning i skolans tio ledstjärnor – positiv attityd, ärlighet, respekt, ansvar, hänsyn, bra språk, ödmjukhet, uppmuntran, pålitlighet, förebild – till engelskundervisning eller att spela spel och pussla, för att barnen som ofta får ta ett stort ansvar i hemmen ska få tid och utrymme till att vara just barn och leka och ha roligt.

De sociala aktiviteterna kan även innehålla föreläsningar i livskunskap med ämnen som fysiologi och pubertet, våld på grund av kön, hygien, sexuellt överförbara infektioner och diskriminering. Ämnen som är tabu i många hushåll.

Före jul hölls en temadag om aids på skolan, där eleverna fick chans att lära sig mer om sjukdomen och möjlighet att diskutera sexuellt överförbara infektioner och hur man kan skydda sig mot dem.

– Ledarna pratade och vi fick diskutera. Förut tänkte jag att jag skulle ha två fruar men nu vill jag bara ha en, det är bättre, säger Exaucé.

Även Deo tyckte att det var en lärorik dag på CF Gothia.

– Jag kände redan till att det finns sexuellt överförbara sjukdomar men det var bra att lära sig mer om vad man kan göra för att förhindra dem, till exempel vara noggrann med hygienen och använda preventivmedel, säger hon.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf