Succén med gratis livestream återkommer 2018! - Gothia Cup

Succén med gratis livestream återkommer 2018!

Förra året var det närmare 850 000 personer som tittade på livestreamade matcher på Gothia Cups plattformar. I år fortsätter satsningen med gratis livesändningar under turneringsveckan.
– Vi har kunnat göra detta tack vare SKF som går in och sponsrar projektet, säger Niclas Freiholtz, tävlingsledare för Gothia Cup.

När samarbetet med SKF förlängdes inför förra årets turnering plockades avgiften för livestreaming bort och alla som hade tillgång till Gothia Cups hemsida eller app fick möjlighet att se alla matcher gratis. Något som gick bättre än vad Niclas Freiholtz och hans team väntat sig.
– Eftersom vi gjort detta tidigare år men då tagit betalt hade vi inte så många siffror att gå på. Därför blev det väldigt intressant att se hur stort intresset var när det blev gratis. Det överträffade förväntningarna, säger Niclas.

Totalt blev det 1,9 miljoner visningar hos 850 000 unika tittare och totalt 80 000 timmar som streamades från plattformarna.
– Det är ett väldigt tekniskt projekt med alla kameror som ska monteras och allt internet som ska kopplas upp. Det gick bättre än vi väntat oss. När man som tittare upplever att det fungerar och att streamingen blir en bra produkt så vill man titta flera gånger.

I år kommer cirka 1 300 matcher att livesändas från närmare 30 planer runtom i Göteborg. Och beroende på förutsättningarna i Alingsås, dit Gothia Cup expanderar i år, kan det eventuellt bli någon plan där också. Finalmatcherna sänds som vanligt med kommentatorer och repriser.

Varför är det viktigt för Gothia Cup att erbjuda denna tjänst?
– Vi fortsätter jobba i vår strävan att så många som möjligt kan ta del av Gothia Cup. Gothia Cup ska vara en mötesplats för hela världen och detta är ett sätt för oss att möjliggöra det även för de som inte kan vara här. Att både supportrar och föräldrar och syskon ska ha möjligheten att på i alla fall ett digitalt sätt kunna ta del av evenemanget och kunna se sina familjemedlemmar spela på andra sidan jorden.

Carola Kylin är Marknad- och Kommunikationschef på SKF och även hon är glad över hur stort intresset var ifjol.
– Det är jättekul att det blev så lyckat med fri livestreaming. Vi är otroligt stolta över att vara huvudpartner för Gothia Cup och att bidra till att flera runt om i världen kan ta del av turneringen och vår vackra hemstad Göteborg, säger Carola Kylin.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf