CF Gothia fylldes av glädje när säsongen startade - Gothia Cup

CF Gothia fylldes av glädje när säsongen startade

Ett nytt läsår är igång på vår idrottsskola i Kongo, CF Gothia. 125 barn och ungdomar var på plats första dagen och våra nya volontärer i Brazzaville fick för första gången njuta av den glädje och energi som sprids när området sjuder av liv och rörelse.

Efter ett kort uppehåll, var det många av våra barn och ungdomar som hade längtat efter att komma igång med aktiviteterna på CF Gothia. Cirka 45 tjejer och 80 killar var med när fotbollen, gymnastiken och volleybollen drog igång det nya läsåret.

Hopp, lek, dans och spelglädje låg i fokus när verksamheten kickade igång. På de sociala lektionerna var en av skolans tio ledstjärnor i fokus: En god förebild. Barnen fick prata om vad begreppet ”förebild” innebär och hur man agerar för att vara en god förebild för andra.

– Många nya barn har kommit till skolan, så i början kommer ledarna att fokusera de sociala lektionerna på ämnen för att sätta en bra stämning och se till så att de nya får en god inställning till verksamheten, säger Ludvig Everstrand.

Ludvig och Matilda Persson är våra nya volontärer på plats på skolan i Brazzaville. De båda var förväntansfulla inför läsårsstarten och fulla av glädje efter första dagen.

– Första dagen var väldigt spännande. Vi hade fått träffa många barn på andra ställen innan läsåret drog igång men inte så här många på samma gång. Det var fantastiskt kul att se glädjen och förväntan i deras ögon när de äntligen fick dra igång med sina aktiviteter igen. Ordet GLÄDJE präglade hela området, säger Matilda Persson.

Att lämna den svenska hösten och vintern för Kongo och Brazzaville var en stor omställning men Matilda och Ludvig har på kort tid lärt känna sin nya stad och folket som bor där.

– Det känns jättebra att vara på plats, vi har blivit väl omhändertagna av såväl våra kollegor på centret och familjerna vi bor i. Det tog inte lång tid innan vi började anpassa oss till det kongolesiska livet, maten, klimatet, hur man tar bussen och så vidare. Så fort språket började falla på plats har det varit lättare att förstå sig på omgivningen. Jag har haft många bra diskussioner om kulturskillnader mellan Sverige och Kongo och annat spännande med mina kongolesiska vänner och kollegor, säger Ludvig.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf