Gothia Cup startar ny turnering i Abu Dhabi - Gothia Cup

Gothia Cup startar ny turnering i Abu Dhabi

Gothia Cup tar världens största ungdomsturnering till Mellanöstern. Planen är att spela den första turneringen i Abu Dhabi 2019.

– Gothia Cup Abu Dhabi ger oss en ny möjlighet att arbeta med vår mission, att genom fotbollen öka förståelsen mellan ungdomar från olika kulturer och religioner, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson.

Den 43:e upplagan av Gothia Cup avgjordes i Göteborg i somras, med 40 000 deltagare, från mer än 1 700 lag och 80 olika länder. Sedan två år spelas även en systerturnering i Shenyang, Kina, Gothia Cup China.

Nu tar världens största ungdomsturnering nästa steg. Gothia Cup och Al Maskari-familjen har skrivit ett långsiktigt avtal för att ta turneringen till Abu Dhabi. Planen är att spela den första turneringen under 2019.

– I en del av världen där intresset för fotbollen växer, vill vi vara med och bidra till utvecklingen och öppna upp möjligheten att spela fotboll för fler ungdomar, säger generalsekreterare Dennis Andersson.

Målsättningen är, precis som i Göteborg och Shenyang, att skapa en internationell turnering med deltagare från hela världen.

– Den här delen av världen är centralt belägen, en geografisk hubb som gör det till en lättillgänglig turnering för många, säger Dennis Andersson.

Hennes höghet Dr Shaikha Al Maskari är globalt erkänd för sitt engagemang för socialt ansvarstagande och miljömedvetenhet. Hennes relation med Sverige går tillbaka till 80-talet, då hon organiserade utbytesprogram med Sahlgrenska sjukhuset och Göteborgs universitet. 2015 var Dr Shaikha Al Maskari talare på Global Child Forum i Stockholm och förra året tilldelades hon den kungliga polstjärneorden av kung Carl XVI Gustaf, för att hon under årtionden bidragit till att stärka relationen mellan Sverige och Förenade Arabemiraten.

– Al Maskari-familjen är stolt över att ingå det här exklusiva, långsiktiga partnerskapet med Gothia Cup. De värden som delas och de lärdomar som dras av barn både på och vid sidan av planen, exemplifierar den förenande kraften som skapas i lagidrotten. Förenade Arabemiraten är med sina över 200 nationaliteter en global modell för multikulturalism och inkluderande, och därför det naturliga värdlandet för ett så framstående evenemang, säger Dr Shaikha Al Maskari.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf