Rekordintresse när anmälan till Gothia Cup 2018 öppnade - Gothia Cup

Rekordintresse när anmälan till Gothia Cup 2018 öppnade

Intresset för Gothia Cup var rekordsnabbt när anmälan till 2018 års turnering öppnade. På 53 minuter fylldes kategorin med lokala lag, så de som inte var på tå får nu ställa sig på väntelistan. – Det är fantastiskt att intresset för Gothia Cup växer för varje år, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

Anmälan till nästa års Gothia Cup öppnade traditionsenligt i går och det rasslade till direkt i anmälningslistorna. För lagen som anmäler sig till kategori D, lokala lag som bor hemma under turneringen, tog det mindre än en timme innan det var lapp på luckan. På 53 minuter fylldes kvoten – sedan öppnade väntelistan för de som inte hunnit anmäla sig.

För två år sedan fylldes kategorin med lokala lag på två veckor, i fjol tog det två dygn innan den var fulltecknad men det rekordet slogs alltså med god marginal för 2018 års turnering.

– I fjol blev vi tagna på sängen när det gick så fort, i år var vi förberedda men det gick ändå snabbare än vi trodde. Dagen när vi öppnar anmälan är alltid speciell, den blir ett avstamp för oss inför nästa år. Nu är det fullt fokus på att göra Gothia Cup 2018 till vår bästa turnering någonsin, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

Första dygnet anmälde sig 400 lag till Gothia Cup 2018. De deltagande lagen anmäler sig till fyra olika kategorier: boende på skola, boende på hotell, lag som ordnar egen inkvartering och lokala lag som bor hemma under turneringen.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_cocacola