Gothia Cup expanderar till Alingsås - Gothia Cup

Gothia Cup expanderar till Alingsås

Nästa år expanderar Gothia Cup till Alingsås. I samarbete med Alingsås IF och Alingsås kommun kan världens största ungdomsturnering erbjuda spel och boende i den mysiga caféstaden strax utanför Göteborg.

– I Alingsås kommer våra deltagare få uppleva idyllen i en mindre svensk stad, utmärkta spelplaner och ändå bara 27 minuter med pendeltåg till centrala Göteborg, säger Dennis Andersson, generalsekreterare.

Från 2018 kommer Gothia Cup-lag både bo och spela i Alingsås. Mjörnvallen – vackert belägen precis intill stranden vid sjön Mjörn – blir huvudarena, så förutom fantastiska gräsplaner får deltagarna möjlighet till svalkande bad direkt efter avslutad match.

Alingsås ligger fem mil nordost om Göteborg och är en lugn och gästvänlig stad, med närhet till allt.

– Med Alingsås som spel- och boendeområde kan vi – precis som när vi började att bo och spela i Kungsbacka – erbjuda våra deltagare ett alternativ till den mer aktiva pulsen i centrala Göteborg. Våra deltagare har olika önskemål och behov och vi är glada över att kunna erbjuda Alingsås som spel- och boendeområde, säger Dennis Andersson.

De lag som bor i Alingsås kommer att spela hela sitt gruppspel, samt det inledande slutspelet, i staden. Från Alingsås tar deltagarna sig enkelt in till Göteborg med tåg, som sammanbinder de två stadskärnorna på 30 minuter.

Gothia Cup lockar varje år cirka 1 700 lag från omkring 80 nationer. 2018 spelas turneringen i Göteborg, Mölndal, Kungsbacka och Alingsås. Dessutom bor deltagande lag i Partille.

Läs mer om Alingsås

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf