Gothia Cup China tog stora steg 2017 - Gothia Cup

Gothia Cup China tog stora steg 2017

Den andra upplagan av Gothia Cup China spelades i augusti med stora framgångar. Turneringen hade en 50-procentig ökning i antalet deltagande lag.
– Vi är glada över att kunna öppna upp Kina för världen på ett positivt sätt, säger generalsekreterare Dennis Andersson.

13–19 augusti avgjordes Gothia Cup China. Systerturneringen i öst har utvecklats mycket sedan premiäråret i fjol, vilket inte minst visas av att antalet lag ökade från 220 deltagande lag till 320 lag.

– Arrangören har tagit lärdom av första året och genomförde turneringen på ett positivt sätt. Gothia Cup China ger oss en möjlighet att nå ut till en helt ny marknad, då många av dessa lag inte kände till att det finns ett original av Gothia Cup i Göteborg, säger generalsekreterare Dennis Andersson som var på plats i Shenyang under turneringen.

Gothia Cup China har byggt upp en bas av lag från hemlandet, men hade hela 150 lag från övriga Asien med i årets turnering. Totalt var 32 länder representerade.

– Att på så kort tid ha lyckats skapa en internationell turnering som står sig väl i en jämförelse globalt, är imponerande. Att även Gothia Cup China är en internationell mötesplats för världens ungdomar betyder mycket, eftersom det är fundamentet i Gothia Cup, säger Dennis Andersson.

Gothia Cup China arrangeras i Shenyang, i nordöstra Kina. En stad som profilerar sig som Kinas fotbollshuvudstad. Invigningen arrangeras på Crystal Crown-arenan, som rymmer drygt 60 000 åskådare, och användes för första gången för fotbollsturneringen i OS i Peking, 2008. Inkvartering sker i första hand på två av stadens universitet, som kan erbjuda drygt 20 000 bäddar, men det finns även möjlighet att bo på hotell.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_kron