Viktig seger för Right To Dream - Gothia Cup

Viktig seger för Right To Dream

Right To Dream är här för första gången med ett lag i flick-klasserna. Den lyckosamma akademin från Ghana deltar i år i G17 TipsElit-Trophy-klassen. På tisdagen hade de en viktig match mot Viborg efter att ha förlorat den första gruppspelsmatchen. Right To Dream visade att de inte vill åka ur än – de vann med 3–1. 

Det var dock danskorna som startade bäst och tog en tidig ledning i matchen.

– Vi var tillbakapressade i början av matchen, men kom in i det i andra halvlek. Allt var då okej. Vi försöker alltid att spela vårt spel och jag tycker att vi gjorde det idag, säger Patience Kum, spelare i Right To Dream.

Right To Dream hade stort bollinnehav i matchen med hade svårt att hitta de allra hetaste målchanserna. Som Patience nämner, kom de tillbaka mycket bättre i den andra halvleken och började hota de danska försvaret.

– Till den andra halvleken fick vi några råd från vår tränare och jag kände verkligen att jag ville vinna den här matchen och hjälpa laget, säger Suwaibatu Mohammed.

Genom att göra tre raka mål i den andra halvleken, där det sista målet gjorde i matchens sista minut, kunde Right To Dream vinna och ta sin första seger i turneringen. Nu ser de fram emot kommande matcher av turneringen.

– Om vi inte kan vinna turneringen, så vill jag ändå känna att vi har kommit till det stadiet där vi verkligen åstadkommit någonting, säger Suwaibatu.

Patience tillägger:

– Det är en prestation i sig att vara här (Som Right To Dreams första tjej-lag). Vi har väldigt mycket talang och kan vi bara få möjligheten till att spela på bra planer och anläggningar hemma i Ghana, där vi kan få uttrycka oss själva, så kan vi bli en lyckosam nation, säger Patience Kum.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_kron