TipsElit – IFK Norrköping inledde med seger - Gothia Cup

TipsElit – IFK Norrköping inledde med seger

IFK Norrköping tog en tung skalp i Tipselit Trophys P17-turnering när franska ACBB Paris besegrades med 1-0. Matchavgörande målet slogs in av Pontus Lindgren med fem minuter kvar att spela, snyggt framspelad av Buster Blosse.
– Det var en stängd match med många håra närkamper, säger Blosse till Tipselit. 

Norrköping var stundtals tillbakapressade men lyckades lösa fransmännens framstormning med bravur och ju längre matchen led, desto mer skapade ”Peking”. Målet var matchens absoluta delikatess när en frispelad Buster Blosse stannade upp, vände om och spelade fram till Pontus Lindgren som kunde slå in bollen i mer eller mindre öppet mål.

– Jag tänkte först runda målvakten och lägga in bollen, men fick den för långt ifrån mig. Istället vände jag om och la in bollen i Pontus yta, säger Blosse.

Buster Blosse spelade i Tipselit Trophy redan förra året och tycker att det känns bra att få ett nytt försök i turneringen.

– Förra året var jag ganska nervös men det är en trygghet att ha varit med förut. Jag upplever det som att jag har lite mer tid på mig med bollen i år. Sedan har vi fått en ny tränare och jag har fått en ny position, mer ut på kanten. Det passar mig bättre.

Under året som gått så har Buster tränat med IFK Norrköpings A-lag samt spelat U21-matcher för klubben. Målsättningen är så klart en plats i det allsvenska laget.

– Fotbollsmässigt känner jag att jag redan är där men det är kanske fysiken som saknas än så länge, menar Blosse.

Hur går det i Tipselit Trophy i år tror du?
– Jag vill vinna allt!

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_cocacola