Starkare än någonsin - Gothia Cup

Starkare än någonsin

Två vinster på två dagar och idag blev Kinna IF klara för slutspel i B14. Men lagets väg hit till Gothia har varit allt annat än lätt, då tre spelare var med om en tragisk bussolycka tidigare i vår. 

Från den dagen i april så kommer Kinna IF pojkar 02-03, aldrig att bli som förut. Pelle Lundin, tränare för Kinna IF, berättar att olyckan i april blev en stor chock. Ganska snabbt så förstod Pelle hur allvarlig situationen var.

– Det är jobbigt även nu när jag pratar om det. Det var en tuff tidpunkt, men vi har kommit starka ur den händelsen, säger Pelle.

Förhoppningsvis så finns det inget ont, som inte har något gott med sig. Efter olyckan så lyckades laget ändå att åka på den planerade resan till Kosovo och Albanien.

– Direkt efter bussolyckan trodde vi aldrig att vi skulle komma iväg, men fotbollen har stärkt oss. Det var en fantastisk resa, det kom perfekt efter allt som hade hänt, säger Pelle.

Man brukar säga att när något dåligt händer i livet så har man tre val. Du kan antingen låta händelsen definiera dig, förstöra dig eller låta det stärka dig. Kinnas lagsammanhållning har aldrig varit starkare än vad det är nu, och det märks på planen så väl utanför planen. Händelsen stärkte både spelare, ledare och föräldrarna inom laget och Pelle har sett en stor förändring på laget sedan olyckan.

– Vi är ett helt annat lag nu. Som tränare själv så har jag fått ett helt annat perspektiv att vi tar gruppen i första hand.

En av killarna som var med i olyckan, Norton, var med i laget på sidan av planen på dagens match på Kungsbacka. Men leendet på läpparna fanns där ändå.

– Det känns bra att vara tillbaka med laget igen. Sammanhållningen känns riktigt bra och det är underbart. Jag ska fortsätta träna och kämpa resten av sommaren så får vi se vad som händer sen.

 

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf