Slutspelet har startat - Gothia Cup

Slutspelet har startat

På torsdagen hade slutspelet i samtliga kategorier startat och det var genast lite extra spänt hos Gothia Cup-deltagarna när nu matcherna gällde lite mer. På Grimbo 1 på torsdagsmorgonen fick publiken uppleva en dramatisk straffläggning. 

I A-slutspelets 1/32dels-final i pojkar 13-klassen var det två, på förhand, målglada lag som ställdes mot varandra. Coerver Coaching Tunisie från Tunisen och C.A River Plate från Argentina.

Det var en tuff match på den soldränkta gräsplanen där varje närkamp och löpning blev viktig. Laget från Tunisien startade bäst och gjorde också det första målet. C.A River Plate, som hade gjort 16 mål innan matchen jagade frenetiskt kvittering och det såg länge ut att man inte skulle lyckas.

Men med fem minuter kvar att spela kom den förlösande kvitteringen för argentinarna och glädjen var total. Resultatet innebar, som så många gånger förr under Gothia Cup, ett avgörande från straffpunkten.

Där visade laget från Tunisien upp mest kyla och satte sina fem straffar medan sydamerikanerna missade en.

Coerver Coaching Tunisie avancerade därmed till 1/16-delsfinal, medan C.A River Plate lämnar turneringen med fanan högt.

Under slutspelet kommer vi att se många glädjescener kombinerat med tårar och bedrövelse. Glöm inte av att gratulera och trösta varandra. I Gothia Cup är vi alla vinnare.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_vw