Sista segern gick till Frankrike - Gothia Cup

Sista segern gick till Frankrike

I den sista finalen för ikväll och den sista matchen i Gothia Cup så var det kategori B18 som skulle få en vinnare. Entente Sannois Saint Gratien mötte Örgryte IS och det kom att bli en rysare.

En tempofylld match redan från start. Redan i minut sex så hade Örgryte en nick precis utanför stolpen. Det var den bästa målchansen som kom under första halvlek.

Ett till synes defensivt spelande Entente SSG i den första halvlek och Örgryte som pressade på bra offensivt. En hetsig match där en spelare bars ut på bår och flera kortare skadeavbrott.

Örgryte växlade upp en nivå i slutet av matchen och hade åter en nick precis utanför stolpen. Men slutresultatet blev 0-0 och som den sista matchen idag så skulle det avgöras på straffar.

Tre missade straffar från Örgryte blev deras fall. Entente SSG satte alla sina straffar felfritt och vann och jublade så att det hördes enda till Frankrike.

Matchens mest värdefulla spelare blev såklart målvakten Ciré Ndongo som räddade två straffar.

– Det har varit en turnering som var varit spännande. Vi har haft en underbar vecka och mött väldigt bra motståndade, sa tränaren Diaz.

Tack Örgryte och Entente SSG för en fin spelad final i B18.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_lan