’Rallegnaget’ vinnare av Gothia eCup - Gothia Cup

’Rallegnaget’ vinnare av Gothia eCup

Slutspelet av Gothia eCup avgjordes under torsdagskvällen i Lisebergshallen. Det var förhandsfavoriten, Rasmus ’Rallegnaget’  Nyström som på ett komfortabelt sätt tog hem den historiska första upplagan av Gothia eCup. 

De åtta finalisterna hade intagit Lisebergshallen för den stora finalkvällen där Gothia eCup skulle avgöras och kora den första vinnaren. Sju av finalisterna hade sedan en vecka tillbaka varit klara för finalspelet, medan den åttonde hämtades från Gothia eCups tält på Heden Center som ett Wild Card.

Efter att kvartsfinal och semifinal spelats så var det dags för final och dit hade Rasmus Nyström tagit sig från Playstationgruppen och Emil Roos från Xboxgruppen.

Finalen avgjordes i bäst av två matcher, en på vardera konsol och skulle det stå lika skulle målskillnaden avgöra. Detta var dock inget som behöves då Rasmus vann med 3–0 i den första matchen och spelade sedan 3–3 i matchen på Xbox-konsolen. Rasmus tog därmed hem Gothia eCup och blir den första segraren någonsin av turneringen.

– Det känns fantastiskt, jag är så glad. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag hade inte spelat på en vecka innan jag kom hit, säger en lycklig Rasmus Nyström som tog emot de fina priserna av Thomas Andersson, en av arrangörerna av Gothia eCup.

Totalt under finalspelet tittade de närmare 30 000 unika tittare via livestreamsidan, Twitch. Under själva finalmatchen klickade 1 500 tittare in för att kolla den avgörande matchen.

 

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_cocacola