Oppsal IF – Veckans hjältar - Gothia Cup

Oppsal IF – Veckans hjältar

Oppsal IF och Runda Youth Sports Association har under Gothiaveckan visat att turneringen är så mycket mer än bara fotboll. Norrmännen har visat solidaritet och ett stort hjärta genom att förse sina motståndare med fotbollsskor, kläder och bidrag så att barnen kan gå i skola hemma i Kenya. 

För några veckor sedan la vi på Gothia Cup, upp en film om Runda Youth Sports Association. Laget från ett slumkvarter i Nairobi som fått offra väldigt mycket av sitt liv för att ta sig till Göteborg och Gothia Cup. RYSAs motståndare i den första gruppspelsmatcher , Oppsal IF från Norge noterade sin kommande motståndares levnadsstandard och började genast att agera.

– Oppsal kom till första matchen med skor till spelarna och de tänkte dessutom extra på att spela lugnare eftersom RYSA bara hade en avbytare. Efter matchen stämde de träff dagen efter och under veckan har de träffats varje dag där de igår åt en rejäl lunch tillsammans, säger Kalle Hellman, engagerad i insamlingen till det kenyanska laget och står bakom den ideella föreningen Rysa Marafiki.

Det kenyanska laget visste inte hur mycket de kunde tacka norrmännen, men att uppmärksamma de för oss på Gothia Cup var givet.

– Vi blev så klart överväldigad av den fina gesten från det norska laget där de även har samlat in pengar som täcker skolavgifter för några av killarna hemma i Kenya. Vi pratar lite löst om att detta kan bli ett samarbete i framtiden, säger Kalle Hellman.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf