Mål i sista minuten avgjorde det franska derbyt - Gothia Cup

Mål i sista minuten avgjorde det franska derbyt

I den helfranska finalen mellan Vincennes och Ajaccio (Pojkar 15) fick publiken på det soldränkta Ullevi uppleva ett avgörande i slutminuterna. Ajaccio, med tjejen Kenza Chapelle i laget, avgjorde på en hörna med bara sekunder kvar matchen. Gothia Cup-titeln gick därmed till Korsika. 

I pojkar 15-finalen bjöds det på franskt derby. CO Vincennes ställdes mot AC Ajaccio från Korsika. Laget från semesterön hade bland annat en talangfull tjej i laget, Kenza Chapelle, som senare i år ska åka till Paris och delta i den största franska fotbollsakademin för tjejer. I år tog de endast in åtta tjejer från hela landet.

De inledande minuterna av matchen var avvaktande. Det var dock en hel del tuffa dueller i det helfranska mötet, där det märktes att mycket stod på spel. Senare i halvleken började Vincennes att hitta målchanser. Bland annat skaffade man sig ett friläge, men där visade målvakten Anton Bontempi upp från sin bästa sida.

Kenza Chapelle, som spelade vänster-ytter hade Ajaccios bästa målchans under den första halvleken när hon var centimeter ifrån att få en tå på ett fint slaget inlägg.

Det var mållöst efter 30 minuters spel, men känslan var att målen snart skulle komma.

I takt med att solen täckte hela Gamla Ullevis gräsmatta, dök också nerverna upp hos bägge lagen. Det blev fler felpassningar och kontringarna avlöste varandra.

Den bästa målchansen i matchen dök upp efter tolv minuters spel av andra halvlek. Vincennes Maxence Pommeret avancerade från sin centrala mittfältsposition och avlossade ett vänsterskott – i stolpen.

Vincennes skulle komma ännu närmare ett ledningsmål när Slimane Sanneh avlossade ett skott från 30 meter. Bollen fick en häftig fart och träffade kryssribban. Ajaccio hade vid de här tillfället, återigen marginalerna på sin sida.

De sista tio minuterna av matchen var dramatiska. Ajaccio gjorde mål, men bollen bedömdes ha passerat kortlinjen innan. Strax efter var Vincennes nära att ta ledningen, men uppoffrande försvarsspel räddade Korsika-laget den gången.

När publiken väntade in straffavgörandet skulle dock avgörandet komma. AC Ajaccio skaffade sig en hörna med 30 sekunder kvar och högst upp nådde en Ajaccio-spelare som nickade vidare mot mål. Bollen styrdes sedan in av en Vincennes-försvarare och glädjen var totalt hos Korsika-laget.

Ett avgörande i sista sekunderna bäddade för Gothia Cup-segern och lika stor som glädjen var hos Ajaccio, lika stor var bedrövelsen hos de rödklädda spelarna.

– Vi är väldigt glada och lyckliga, vi hade siktat in på guldet innan turneringen och nu har vi fått det. Vi spelade inte så bra idag, men till slut lyckades vi, säger Kenza Chapelle som har spelat med grabbarna sedan åtta år tillbaka.

” Jag interagerat jättebra med dom och det går bra, jag är van nu, säger Kenza och fortsätter:

” Jag kommer att spela i Paris under veckorna nu med akademin sedan kommer jag att åka tillbaka till Korsika och spela med mitt lag, säger Kenza och berättar hur laget ska fira Gothia Cup-segern:

– Vi ska låta hela Göteborg höra att vi har vunnit.

Stort grattis till AC Ajaccio och en stor applåd till Vincennes för en väl genomförd turnering.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_puma