”Lyft fram det positiva” - Gothia Cup

”Lyft fram det positiva”

Elin Kängström är 20 år gammal och förbereder sig för sitt andra år i rad som domare på Gothia Cup. Förra året gav många erfarenheter och lärdomar och för Elin avslutades turneringen på bästa sätt – som finaldomare på Gamla Ullevi.  

– Förra året gick bra för min del. Jag utvecklades i mitt dömande och det gav mig stora erfarenheter i att ta sig an andra länders kulturer och klimat, säger Elin Kängström.

Den unga domaren från Alingsås, ser fram emot ännu en turnering som huvuddomare.

– Jag dömer ungefär fyra matcher per dag. Det gäller att vila mycket innan i kombination med att träna och vara i så bra form som möjligt när Gothia Cup startar.

Även under årets turnering ligger ett stort fokus på “Celebrate The Game”, fairplay-projektet där vi alla hjälps åt för att skapa ett bra klimat på och runt matcherna under Gothia Cup. En del i satsningen är att domarna får ett aktivt stöd från sidlinjen från domarobservatörer, som efter matchen går igenom matchen med domaren. Allt för att domarna genom coachning ska få bästa möjlighet till utveckling under Gothia Cup och för att de ska få en positiv känsla med sig efter att ha dömt turneringen.

Elin tycker att det är bra med stödet, men betonar samtidigt att hon fokuserar på sitt dömande.

– Det är bra att domarna känner att det är någon som tittar på en och inte bara spelarna. Jag dömer på mitt sätt och sätter gränserna. Föräldrar och ledare som skriker måste tänka en extra gång att vi är människor och att de kanske inte ska stå vid sidan över huvud taget om de inte kan uppföra sig på ett bra sätt, säger Elin Kängström och ger tips till hur domare ska tackla eventuella motgångar på planen:

– Det är viktigt att vända på det. Lyssna inte på kritiken utan ta till dig beröm istället och lyft fram det positiva.

Vi önskar Elin Kängström och alla våra 430 domare ett stort lycka till i årets Gothi

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf