Let the game begin! - Gothia Cup

Let the game begin!

Det är den tidpunkten på året igen. När hela Ullevi fylls med sång, dans, glädje, minnen och hopp. När hela arenan kryllar av tiotusentals personer som vill vara med och bidra till den magiska stämningen under Gothia Cups invigning.

Det är just i denna stund som vinnarskallarna läggs åt sidan och spelare, tränare, lag och åskådare får njuta av att känna en gemenskap som bara Gothia Cups invigningsceremoni kan skapa. Kvällen började med ett pampigt flaggnummer som satte stämpeln på hela invigningen. Alla 80 nationer, 1 728 lag och cirka 50 000 åskådare enade och samlade.

Showen fortsatte med att Kim Källström gick en marsch in på arenan tillsammans med de representanter från Kim Källström Trophy. En presentation fortsatte där efter av alla deltagande länder som fick företräda sina respektive kulturer. En flaggparad, musik från världen över och en föreställning med den mångfald som Gothia Cup innebär.

När mörkret började falla så ekade Lalehs ”Goliat” över Göteborg, i takt med att alla 150 dansare klädda i vitt var spridda över den gröna planen. ”Vi ska ta över världen, vi ska bli stora, vi ska bli mäktiga…” och förhoppningsvis bär alla tusentals människor med sig den känslan från Ullevi i kväll och behåller den hela veckan här i Göteborg.

Gothia Cup-eden lästes upp på Gothia Cups sex största språk. Edenläsningen avslutades med att cupen förklarades invigd och publiken stod upp och höll om varandra, samtidigt som den officiella Gothia-låten ”Better together” spelades i högtalarna. För Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson var invigningskvällen en eufori av dess eget slag.

– Att se 35 000 ungdomar utstråla sådan glädje gör att hela kroppen fylls av lycka. Det blev en kväll i sann Gothia Cup-anda, där fotbollen förenade världen över alla gränser, säger Dennis Andersson.

Ceremonin avslutades med det klassiska fyrverkeriet som alltid är lika mäktigt, hur många gånger man än har sett det. Trots att matcherna startade redan vid 08.00 på måndagmorgonen så krävs det en invigning för att Gothia Cup på riktigt ska kickas igång.

– Den här stunden tillsammans, ger tillbaka all energi vi lagt under ett helt år av förberedelser. Att se så många människor, så många kulturer, mötas i fotbollens namn – det är då jag inser varför jag älskar att jobba med Gothia Cup, säger Dennis Andersson.

Let the game begin!

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_mcd