Kunglig glans på Kviberg - Gothia Cup

Kunglig glans på Kviberg

Under onsdag förmiddag befann sig Prinsessan Sofia på en av Gothia Cups planer, Kviberg. Hon hälsade på ett lag som hon själv varit med och grundat, Project Playground FC, som spelar i B18, grupp 15.

På en strålande solig dag så entrade Prinsessan Sofia Gothia Cup och Kviberg. Hon har varit här sedan i måndags och kommer stanna i någon dag till här i Göteborg.

– Jag börjar längta hem till Alexander och gubben, säger Sofia.

Prinsessan Sofia berättade att hon tycker att det är väldigt roligt att vara här i Göteborg och speciellt under Gothia Cup.

– Det är en fantastiskt rolig turnering. Det handlar inte bara om att vinna, utan om gemenskapen och att man träffar folk över gränserna. Jag har sett alla Project Playgrounds matcher och det är så kul att se alla spela, säger Sofia.

Prinsessan Sofia var på ett stålande humör och tog selfies med spelarna. Hon hjälpte även laget med att organisera och pusha spelarna och sprida glädje rund omkring sig tillsammans med Frida Vesterberg som hon grundade Project Playground med.
Project Playground FC är en svensk ideell organisation som verkar för att förbättra barn och ungas möjligheter i livet genom organiserad aktivitet, sport och social verksamhet. Project Playground grundades 2010 av H.K.H Prinsessan Sofia, då Sofia Hellqvist, och Frida Vesterberg  två eldsjälar som förenades i idén om en egen organisation.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_vw