Kraftfull straff avgjorde finalen - Gothia Cup

Kraftfull straff avgjorde finalen

Med en straff i slutsekunden på andra halvlek så kunde det spanska laget Antiguoko besegra Coerver Coaching Tunisie från Tunisien. Slutresultatet blev 1-0 och Antiguoko blev vinnare i klassen B13.

Antiguoko började starkt med ett stabilt passningsspel och en nick i ribban i början av första halvlek. Sedan var matchen ganska händelselös fram till slutet av första halvlek. Antiguoko fick ett anfall som resulterade i straff. Nummer 6, Alex Alba, klev fram till straffpunkten och slog en självsäker vrist i nättaket.

Under andra halvlek var det mycket boll på Tunisiens halvplan. I princip spel mot ett mål, men där Tunisien höll ett starkt försvar.

Ju mer matchen led mot sitt slut så blev killarna tröttare och tröttare, då de spelat två matcher till tidigare idag. Fyra gula kort delades ut under matchen och det säger lite om hur mycket känslor som fanns på fotbollsplanen, och inte minst bland publiken.

Lika mycket som Coerver Coaching jobbade efter en kvittering så ville Anitguoko utöka sin ledning. Killarna kämpade tappert men båda lagen höll tätt i defensiven.

Det lag som har gjort mål när matchen är slut – vinner. Och idag blev det spanska laget Antiguoko det vinnande laget i B13.

Efter matchen var killarna i Antiguoko så glada att det kom glädjetårar.

–  Det kändes så skönt att sätta straffen. Det är helt underbart att vinna Gothia, säger målskytten Alex Alba.

 

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf