Kim Källström Trophy - Gothia Cup

Kim Källström Trophy

Mitt på dagen under måndagen invigdes Kim Källström Trophy på Kviberg för sjunde året i rad. I år utökas även turneringen med tre nya nationer, Japan, Hong Kong och Indonesien. 

På ett soligt Kviberg på plan 7 var det dags att inviga Kim Källströms Trophy vid lunchtid under måndagen. KKT är en turnering som spelas av ungdomar som har någon form av funktionsnedsättning. Årets KKT:s konferencier, Anders Ringård, invigde turneringen som han har gjort de tidigare fem åren. Anders Ringård berättade att han var så glad att turneringen hade fått tillökning med fler lag och nationer som bidrar till en större sammanhållning.

– Att de nationerna tar sig hit till Göteborg är helt fantastiskt. Hela stämningen är underbar, säger Anders.

Turneringen är upplagd i olika divisioneringar, vilket innebär att det är sex grupper med så jämna lag som möjligt. Målet med turneringen är att det ska vara så jämna matcher som möjligt och att alla deltagare samtidigt har kul.

– Det vi vill är att killarna och tjejerna som spelar här ska spela på sin nivå. Just glädjen i spelet är så kul att se. Resultatet har egentligen ingen betydelse, säger Anders.

Gruppspelen pågår under måndag, tisdag och onsdag. På torsdagen spelas matchen om tredje- och fjärdepris på Kviberg och sen spelas finalen på Heden.

Anders Ringård trycker på att det är en fantastisk organisation och att han uppskattar alla volontärer som som ställer upp för att få allt att fungera.

– Alla ser en glädje i att alla killar och tjejer får en möjlighet att spela fotboll, säger Anders.

Såklart blev glädjen lite större när turneringens skapare Kim Källström kom ner till Kviberg och hälsade på spelarna.

– Kims engagemang för denna turnering helt otrolig. Han är en verklig ambassadör för sin egen turnering, säger Anders.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_lan