KFV Segeberg – Årets första vinnare av Gothia Cup - Gothia Cup

KFV Segeberg – Årets första vinnare av Gothia Cup

KFV Segeberg (flickor 11) är de första vinnarna av årets upplaga av Gothia Cup. De är också de första vinnarna någonsin i klassen G11, som introducerades till i år. KFV Segeberg vann på ett komfortabelt sätt med 5–0. Dock saknades det inte chanser från motståndarna, Saltsjöbadens IF, som träffade stolpen och ribban två gånger under matchen. 

Det var en tempofylld öppning av den första finalmatchen på Gamla Ullevi. Efter 45 sekunder hade Saltsjöbaden redan träffat stolpen och ribban i samma anfall och det var svenskorna som startade bäst med ett tryck mot det tyska målet.

Saltsjöbaden kom närmare ett ledningsmål med ännu en stolpträff efter tolv minuter. KFV Segeberg skapade även de chanser, via stolpträff och ribbträff efter en kvarts spel.

Det var tydligt att målramen var målvakternas bästa vänner i den första halvleken av matchen.

Andra halvlek startade i samma höga tempo som i den första. Men den här gången fick publiken på Gamla Ullevi även se det första målet och det var KFV Segebergs Emily Scheifer som öppnade målskyttet. Minuten efter gjorde tyskorna även 2–0, vilket satte käppar i hjulet för Saltsjöbadens IF. När tyskorna sedan gjorde 3, och 4–0 var bucklan halvvägs till Tyskland.

Saltsjöbaden gav allt de hade och försökte reducera tyskornas ledning, men målvakten Annieke Reuter storspelade i KFV Segeberg.

– Det känns så bra, det var en bra och välspelad match med ett schysst spel. Vi är ett bra lag och jag är så glad, vi ska fira med middag, säger Lioa Baum, försvarare i KFV Segeberg.

KFV Segeberg gjorde även 5–0 med minuten kvar och kunde sedan lägga händerna på bucklan.

Ett stort grattis till KFV Segeberg och även en varm applåd till silverpokalen till Saltsjöbadens IF.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_mcd