IF Brommapojkarna sparade inte på något i finalen - Gothia Cup

IF Brommapojkarna sparade inte på något i finalen

Det stod mellan IF Brommapojkarna – Antony Sport Fotball om vilket lag som skulle ta hem guldet i åldersklassen B11. Båda lagen gick in hårt, men det var Brommapojkarna som visade vart skåpet skulle stå. 

En final som kom att bli målrik. Redan i minut 5 så gjorde Lucas Bergvall i IF Brommapojkarna första målet. Det tog inte lång tid innan 2-0 och 3-0 kom, målskyttar Viktor Karolak och Oscar Reinholdsson.

BP hade verkligen vaknat på rätt sida idag. Laget var först på boll, spelarna utmanade motståndarlaget och var snabba med att vinna tillbaka boll när ASF hade den.

Antony Sport Fotball kämpade på och hade många fina målchanser, men BP’s målvakt Leon Blyberg storspelade i målet. En reducering kom efter 19 spelade minuter, av Julien Nosel. ”Allas les bleus” ekade över Ullevi från de frankrike-supportrar som fanns på plats.

Innan första halvlek var slut hann BP göra 4-1 av John Mellberg.

Andra halvlek började som den första halvleken slutade. Brommapojkarna hann göra 5 mål inom loppet av 10 minuter in i den andra halveken.

 

ASF’s målvakt och försvaret gjorde sitt bästa för att stoppa BP, men stockholmslagets anfall var för svårt att stoppa. I slutet av andra halvlek kom tre snabba mål, två för ASF och ett mål från BP.

 

Matchen slutade 11-3 och matchens spelare blev nummer 10 i BP, Lucas Bergvall som fick en fin plakett efter matchen.

– Jag ska aldrig tappa bort den här plaketten, jag ska ha den i min ryggsäck för alltid, säger Lucas Bergvall.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_puma