Hon blev den första målskytten - Gothia Cup

Hon blev den första målskytten

Maria Midbust Joranli. Så heter Gothia Cup 2017 års första målskytt. Klockan tre minuter över åtta rasslade det till i nätmaskorna ute på Åbys fotbollsplaner. Maria hade gett sitt Lilleström SK ledningen i matchen mot Brommapojkarna. 

Ute på Åbys spelplaner var det en aning blåsigt på måndagsmorgonen när Gothia Cup sparkade igång. I matchen mellan Brommapojkarna och Lilleström Sk i flickor 12-klassen var det en fartfylld inledning där norskorna startade bäst. Maria Midbust Joranli, med nummer sex på ryggen fick den stora utmärkelsen redan tre minuter in i matchen när hon sköt 1–0 till norskorna.

– Det känns grymt, säger Maria när hon pratar med GothiaTV efter matchen.

Glädjen blev dock kortvarig för Maria och hennes LSK. Brommapojkarna tog sig in i matchen och kunde både kvittera och överta ledningen. I den andra halvleken visade man även styrka och ökade på ledningen två gånger om. Lilleström lämnade därmed matchen med en förlust (4–1). Det var dock tämligen enkelt att skaka av sig förlusten i och med den fina utmärklsen ”Gothia Cups första målgörare”.

– De var ett bra lag (Brommapojkarna). Jag siktar på att göra fler mål nu i Gothia Cup, säger Maria Midbust Joranli.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_kron