Hammarby tog hem titeln i tipselit-trophy (Pojkar 15) - Gothia Cup

Hammarby tog hem titeln i tipselit-trophy (Pojkar 15)

Hammarby vann den allra första upplagan av Tipselit Trophys nya P15-klass. I finalen besegrades AIK med 3-0. Matchens delikatess blev frisparksmålet till 1-0 som Edon Shabanaj vackert gjorde.
– Jag har tränat hårt på frisparkar och jag har drömt mycket om den här turneringen och att göra mål i finalen, säger en glad mästare till Tipselit.

Edons frispark där han med känsla la bollen över muren och otagbart in i mål för AIK:s målvakt Daniel Karlsson, var det första målet i matchen, och efter det satte Hammarby ribban för resten av finalen.
– Det är underbart att få till det när det behövs. Jag drömde faktiskt om det här i natt. Det är på riktigt en dröm som går i uppfyllelse.

AIK pressade på för en utjämning men resten av matchen innehöll få målchanser och det var aldrig riktigt nära. I den andra halvleken gör Hammarby istället 2-0 genom Kofi Fusuhene Asare och i matchens allra sista sekunder 3-0 lägger Mayckel Lahdo in bollen i öppet mål efter en kontring, och Hammarby är mästare i Tipselit Trophy för P15-lag. Hammarbys målvakt Oliver Nnonyelo Dovin höll nolla och utsågs till turneringens mest värdefulle spelare.

– Det här är fantastiskt. Vi gör verkligen det här tillsammans som ett lag. Vi är Sveriges bästa lag, säger Edon Shabanaj.

Vad tycker du om turneringens kvalité det här första året?
– Den håller hög kvalité. Det är bara bra lag här och inget som sticker ut åt något håll. Det lag med bäst karaktär vann och det här är bara början.

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf