Guldet i flickor 15-klassen till Danmark - Gothia Cup

Guldet i flickor 15-klassen till Danmark

Team Odense tog hem guldet i flickor 15-kategorien efter ett starkt försvarsspel och effektivt målskytte. FC Djursholm kämpade väl, men fick till slut ge sig mot danskorna som tog hem matchen 1–0 och Gothia Cup-pokalen för första gången.
– Jag är så glad. Vi ska fira med massor av musik och sjunga jättemycket, säger Sasha Munk Larsen.

Team Odense från Danmark och Fc Djursholm gjorde upp i finalen flickor 15-klassen. Båda lagen hade fint stöd från läktarhåll och energin från publiken var något som spred sig till spelarna på planen. Inledningsvis var det en jämn match, där inget lag bjöd några ytor.

Den bästa målchansen under den första halvleken kom i halvlekens sista minut. Rebekka Frost Frederiksen fick till ett fint långskott som prickade ribban och Djursholm hade marginalerna på sin sida.

Den första halvleken slutade 0–0 och det märktes att det var två trötta och nervösa lag i finalen.

Den andra halvleken startade med att Odense tog mer kontroll av matchen och letade efter ett ledningsmål. Djursholmförsvaret höll emellertid stängt för danskorna.

Ribban skulle återigen rädda Djursholm från ett insläppt mål när Rebekka Frost Frederiksen återigen dunkade iväg ett fint långskott i matchens 42a minut.

Med tio minter kvar att spela skulle dock det förlösande 1–0-målet komma för danskorna, och det var rättvist sett till matchbilden. Emelie Lajrimi fick bollen utanför straffområdet och klippte till med vänstern – otagbart för Isabelle Carlsson i målet. Jubelscener utbröt.

Med ett starkt försvarsspel kunde danskorna hålla undan och vinna med 1–0 och därmed säkra cupsegern hem till Odense. Efter slutsignalen var det en stolt lagkapten som pratade med Gothia Cups hemsida.

– Jag är väldigt glad. Vi har ett väldigt bra laganda i vårt lag och har haft ett starkt försvarsspel genom hela turneringen, säger Sasha Munk Larsen och fortsätter:

– Nu ska vi fira med massor av musik och vi ska sjunga jättemycket.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf