Gothia Cup – The World Game - Gothia Cup

Gothia Cup – The World Game

Gothia Cup vill förändra världen med fotboll. För att visa att det är möjligt, spelar vi på fredag världens mest internationella fotbollsmatch på Heden: ”Gothia Cup World Game”. 

På fredag klockan 13.00 på Heden 4 blåser vi igång en unik fotbollsmatch i Gothia Cup. Tanken är att vi fyller varje position (spelare, ledare och domare) med en representant från en unik nation. Gothia Cup vill med detta visa att vi kan förändra världen genom fotboll, där pojkar och flickor från länder över hela världen – oavsett religion, hudfärg, kultur eller etnicitet – kan mötas på samma fotbollsplan.

Att samla så många nationers deltagare till en gemensam fotbollsmatch under Gothia Cup-veckan, blir en symbolik för det arbete Gothia Cup Foundation genomför året runt. En perfekt möjlighet att tillsammans visa att fotbollen är ett verktyg för att skapa förståelse, kunskap och samhörighet – här på hemmaplan i Göteborg eller ute i världen.

Matchen spelas på fredag klockan 13.00, på Heden 4 i formen 2×20 minuter. Efter matchen delas diplom ut till alla deltagare, förhoppningsvis inför läktare fyllda med representanter för ännu fler nationer.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_lan