Gothia Cup 2017 summeras - Gothia Cup

Gothia Cup 2017 summeras

Gothia Cup är slut för den här gången och det är dags att tacka er alla som deltagit, summera turneringen och sedan blicka vidare till nästa års upplaga.

Deltagarna har lämnat Göteborg och Gotha Cup för den här gången och återigen kan vi summera en turnering med fantastiska siffror – tack vare er. Utan er spelare, ledare, funktionärer och publik, så hade Gothia Cup aldrig uppnått dessa siffror år efter år.
På Gothia Heden Center har vi slagit publikrekord i antal besökare. Vi har aldrig sett så stort åskådarantal som i år på och runtomkring Heden i centrala Göteborg.
Invigningen på Ullevi i måndags blev en häftig upplevelse som avslutades med ett spektakulärt fyrverkeri. Totalt sågs invigningen på måndagskvällen av 50 800 entusiastiska och energifyllda åskådare.
Under Gothia Cup-veckan har vår livestream varit populär. Totalt har 820 000 unika personer tittat på matcherna via vår tjänsten. I år hade tittarna chansen att streama matcherna gratis och utifrån siffrorna kan vi summera detta som en succé. Den totala siffran för antalet visningar på livestreamstjänsten gick upp till 2 100 000 under veckan.
Under tisdagen serverades det köttbullar till Gothia Cup-deltagarna och totalt åts det ca 240 000 köttbullar.
Totalt under veckan spelades det 4349 matcher på 102 fotbollsplaner. Tillsammans gjordes det 19 081 mål.
Under finaldagarna (fredag och lördag) besökte cirka 22 000 åskådare Gamla Ullevi för att uppleva de dramatiska matcherna.
Tack alla deltagare och funktioner för era fantastiska insatser och för att ni tillsammans har skapat världens största mötesplats. Vi ses nästa år!
Gothia Cup

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf