De första lagen har anlänt - Gothia Cup

De första lagen har anlänt

Med fyra dagar kvar till turneringsstart anlände idag de första lagen till Göteborg. Forza Academy från Kambodja var ett av lagen som var på plats.
– Det här är så stort för killarna. De är stolta över att vara här och representera sitt land, säger tränare Charlie Pomroy.

Tröttheten hos killarna efter flygresan var påtaglig, men man kunde, trots det, se glädjen tränga sig igenom hos de 15-åriga killarna från Siem Reap.

– Vi är oerhört glada över att vara på plats. Det är en ära för oss att representera Kambodja i Gothia Cup. För mig personligen är det extra speciellt eftersom jag själv spelade Gothia Cup för 17 år sedan, säger Forza Academys tränare Charlie Pomroy som ursprungligen är från Storbritannien men bott i Kambodja de senaste sju åren.

Det är första gången någonsin Gothia Cup tar emot ett lag från Kambodja. Charlie själv fastslog tidigt att han skulle tillbaka och att det blev med 15-åringarna från Siem Reap, Kambodja, är en dröm som nu slår in.

– Jag startade det här projektet i Siem Reap för tre år sedan och efter ett år började jag samla lite spelare och fick sedan ett samtal från Forza (Football Addicts) här i Sverige. Ett par email och telefonsamtal senare så hade vi ett projekt igång, där Forza hjälpt till med det ekonomiska, säger Charlie Pomroy och fortsätter:

– Vi försöker med detta laget att bli en språngbräda för fotbollen i Kambodja. Du kan räkna på en hand hur många spelare som är proffs utanför Kambodja. Vi vill erbjuda denna språngbräda till killarna. Det är en naturlig kärlek till fotboll för de här killarna, som har vuxit upp i fattigdom. Fotboll är en väg ut från det, detta är en stor möjlighet för killarna.

Laget har hemma i Siem Reap inga fotbollsplaner som matchar elvamanna-planers mått, vilket Charlie tror kommer att bli en utmaning för killarna.

– Tillgång till stora planer är det stora problemet, de flesta planerna i Siem Reap är 9-manna. Vi har ett mål att sluta topp 2 i gruppen, sedan är allt bara en stor bonus. Jag vet att killarna kan göra det. De är inte rädda för något, de har hela livet spelat mot män, säger Charlie.

Övriga lag som anlände till Göteborg under onsdagen
Asre – Algeriet (B13,B12)
ZFA – Libanon (B15)

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf