Finalisterna i Gothia eCup är korade - Gothia Cup

Finalisterna i Gothia eCup är korade

De sju finalisterna i Gothia eCup är korade. Kvalturneringen blev en succé och vi ser fram emot ett storslaget finalevent i Lisebergshallen, 20 juli. 

Under en månad har Gothia eCup spelats online av ungdomar runtom i Sverige. Breddturneringen i EA SPORTS FIFA 17-turnering, som har varit uppdelad i fyra olika kvalificeringsrundor, har nått sitt slut och vi har fått fram våra sju finalister.

– Det har varit en väldigt lyckad turnering. Det är en ny plattform för oss att jobba på, där över 4 000 matcher har spelats och rapporterats in. Turneringen har överträffat våra förväntningar, säger Niclas Freiholtz, tävlingsledare för Gothia Cup och Gothia eCup.

Sju deltagare kan nu se fram emot finaleventet i Lisebergshallen. Utöver dessa finns det fortfarande en öppen plats i finalen – ett wild card som kan vinnas i Gothia eCups ”Training Area” på Gothia Heden Center under Gothia Cup-veckan.

I finaleventet i Lisebergshallen möts de åtta tävlande i slutspelsmatcher, där två platser till den stora finalen står på spel. Två finalister (en från PS4 och en från Xbox) möts sedan i en rafflande batalj i bäst av två matcher. Givetvis på bägge konsoler för att det ska bli rättvist.

Emil Roos från Älmhult är en av finalisterna och ser fram emot finalspelet i Lisebergshallen.

– Det har varit kul att vara med i Gothia eCup. En enkel och lättillgänglig hemsida som gjorde det lätt att följa med och spela. Jag går in för att vinna, säger Emil Roos som på 18 spelade matcher vann 15, kryssade två och förlorade en.

Niclas Freiholtz förklarar upplägget kring finaldagen.

– Finalspelet i Lisebergshallen kommer att bli storslaget. Det kommer att finnas en TV-produktion med professionella kommentatorer. Förhoppningsvis kommer det mycket folk, vi vill kunna ta in 2 000 åskådare i Lisebergshallen och det är först till kvarn torsdag den 20 juli som gäller. Kan man inte vara på plats, kommer det att finnas livestream, säger Niclas Freiholtz.

– Jag är en offensiv spelare som gillar att göra mycket mål. Det brukar bli många mål gjorda, men även några insläppta när jag spelar. Jag vann vina femton första matcher, sedan förlorade jag en. Hade jag förlorat den första matchen direkt hade jag gett upp, säger Xbox-spelaren Emil Roos.

Det är första gången som Gothia Cup arrangerar en digital fotbollsturnering där målet är att fortsätta utvecklas tills att Gothia eCup åtnjuter motsvarande status i den digitala världen som huvudturneringen Gothia Cup har i fotbollsvärlden. Reglerna för att delta i premiärturneringen har varit att man är 12–18 år och svensk medborgare.

– Vi ser redan fram emot nästa år. Då är förhoppningen att öppna upp för en global lansering, att vi släpper in hela världen till att delta. Målet är att Gothia eCup ska bli en lika global mötesplats som Gothia Cup, fast digitalt. Vi vill med Gothia eCup leva året runt digitalt med en final och fysisk mötesplats under den stora Gothiaveckan, säger Niclas Freiholtz.

Gothia eCup – finaleventet
När: torsdag 20 juli, 18.30–20.30.
Var: Lisebergshallen.
Åldrar: 12–18 år.

Finalister:  

PS4: Rasmus Nyström (Rallegnaget), Tyresö; Hugo Wadell Edh (JsodraHugo); Jönköping; Simon Nystedt (Zimme), Fritsla, Antonio Sorrone (Sorrone), Malmö.

Xbox: Emil Roos (IbzxHaxxarn),  Älmhult; Simon Serafin Kania  (Chippenhagen), Askim; Olle Arbin  (Ollelito), Frufällan.

Wild card: Under måndag till onsdag finns möjligheten att vinna ett wild card i Gothia eCups ”Training Area” på Gothia Heden Center och ta den sista platsen i finalspelet i Lisebergshallen.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf