Ett tufft rivalmöte - Gothia Cup

Ett tufft rivalmöte

Efter var sin förlust för båda lagen i första matchen var det dags för IFK Göteborg och AIK att mötas i Tipselit Trophy, B17E. Det fanns inte någonting annat på agendan för båda lagen än att ta tre poäng. Men de fick lämna planen med ett var, efter 1–1.

Som alltid när IFK Göteborg och AIK möts så blir det en speciell stämning i luften, så väl på planen som på läktaren. Två bollskickliga lag som entrade SKF-Arena under tisdagskvällen. Lagen inledde hårt och offensivt.

Men det var IFK Göteborg som gick ut hårdast och satte 1–0 precis innan domaren skulle blåsa av första halvlek. AIK kom ut starkt i andra och ville minsann inte vara sämre, och kvitterade i början på andra halvlek. Resten av andra halvlek bestod av tuffa närkamper, bra fotboll och några fina målchanser. Men matchen slutade 1–1.

AIK’s målskytt, Bilal Hussein, är nöjd med dagens insats mot IFK Göteborg.

– Vi kändes stabila tills vi släppte in ett mål. Men backlinjen gjorde det bra och vi kämpar tillsammans. Det är kul när det är mycket folk som kollar. Om vi vinner imorgon så finns det en chans att vi går vidare, så nu är det bara att ladda om, säger Bilal.

IFK Göteborgs back Jake Weisbrod är inte lika glad över resultatet men tycker att lagets inställning var bra.

– Det är hårdare nu utan seger i bagaget, så mycket hänger på hur vi spelar imorgon och hur det går för de andra lagen. Vi måste se det positivt, även fast det kanske inte finns så mycket positivt just nu. Så länge vi vinner imorgon så har vi en chans.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf