En match från världens alla hörn - Gothia Cup

En match från världens alla hörn

Idag är det äntligen dags för den mest internationella fotbollsmatchen på Heden: ”Gothia Cup World Game”!

Gothia Cup vill förändra världen med fotboll. För att visa att det är möjligt kommer Gothia Cup att blåsa igång en exklusiv fotbollsmatch idag klockan 13.00 på Heden 4.  Tanken är att varje position (spelare, ledare och domare) ska representera olika unika nationer.

Nationerna som kommer att delta på Gothia Cup World Game är följande: Moçambique, Zambia, Estland, Nepal, Vietnam, Ryssland, Litauen, Brasilien, Österrike, Italien, Kenya, Malaysia, Australien, Spanien, Bulgarien, Mexiko, Portugal, Kanada, Argentina, USA, Kina, Tjeckien, Norge, Turkiet, Malta och Polen.

Genom Gothia Cup World Game vill vi visa att vi kan förändra världen genom fotboll. Att pojkar och flickor från länder över hela världen – oavsett hudfärg, religion, kultur eller etnicitet – kan mötas på samma fotbollsplan.

Att samla deltagare till en gemensam fotbollsmatch där alla världsdelar, hela 26 nationer, är representerade under Gothia Cup-veckan, blir en symbolik för det arbete Gothia Cup Foundation genomför året runt. En perfekt möjlighet att tillsammans visa att fotbollen är ett verktyg för att skapa förståelse, kunskap och samhörighet – här på Gothia Cup och ute i världen.

Matchen spelas idag klockan 13.00, på Heden 4 i formen 2×20 minuter. Efter matchen delas diplom ut till alla deltagare, förhoppningsvis inför läktare fyllda med representanter för ännu fler nationer.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_lan