En frispark sköt Cap Jeune 31 till segern - Gothia Cup

En frispark sköt Cap Jeune 31 till segern

Ett svenskt lag som har gjort 49 mål i turneringen och ett franskt lag som inte har släppt in ett enda mål. Det var lagen som gjorde upp om segern i kategorin B16 – Västra Frölunda IF mot Cap Jeune 31.

Det var en toppklassig match publiken fick se när finalen skulle avgöras i kategori B16 på ett soligt Gamla Ullevi. Ett Frölunda med en vass offensiv och Cap Jeune med en mur som försvar. Matchen inleddes med ett bra spel från båda lagen. Matchens tempo ökade ju längre in i matchen de kom.

Det hann gå 20 minuter innan Cap Jeune skulle göra 1-0 i matchen. Detta genom en frispark som nummer 10, Oladele satte fint med precision i mål. 1-0 stod sig till halvlek.

Det var en match som innehöll 60 min av tuffa dueller och hårt spel. Frölunda närmade sig Cap Jeunes mål ett fåtal gånger men fick inget bra avslut på mål.

Mot slutet av matchen blev känslorna starkare och det krävdes inte mycket för att spelarna och publiken visade passion och iver. Frölundas anfall pressade hårt. Men Cap Jeune visade även i denna match att de inte skulle släppa in några mål.

Matchens lirare, som gjorde matchens enda mål, blev Akinjogunla Oladele.

– Det betyder så mycket att jag blev matchens spelare, både för mig och laget. Jag är så glad. Det är andra gången vi är här och nu vann vi. Jag kan inte beskriva glädjen, sa Oladele efter matchen.

Grattis Västra Frölunda till en fin andraplats och stort grattis Cap Jeune till segern i B16!

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf