Drömmen lever vidare för Ghana - Gothia Cup

Drömmen lever vidare för Ghana

Kvartsfinalerna i Gothia Tipselit Trophy drog igång under torsdagseftermiddagen. Den första kvartsfinalen stod mellan Right to Dream och AIK FF. 

Två bra lag som kom att mötas redan i kvartsfinal. Right to Dream som gick direkt från gruppen till kvartsfinal och AIK som vann åttondelsfinalen tidigare idag mot Helsingborgs IF.

Det var Right to Dream som tog tag om matchen redan från avspark och hade flera fina anfall i början av första halvlek. Målet kom efter 13 spelade minuter av nummer 17, Eric Oteng. AIK kämpade på och kom in i matchen mer och mer. Tillslut fick de in en viktig kvittering i slutet på första halvlek.

Andra halvlek var tuff och det skapades fina målchanser från båda lagen. Men inget mål gjordes och avgörandet skulle bli på straffläggning.

Bilal Hussein i AIK berättar att när kvitteringen kom så var det AIK som hade bollen och tanken var att stänga ytorna och matchen.

– Vi gjorde det bra till minut 60, sen kom straffarna. Jag sa åt killarna att de skulle tänka på sig själva och ha ett bra självförtroende när straffarna slås, säger Bilal.

Men väl i straffläggningen så var Right to Dream det bättre laget. Den afrikanska supporten på läktaren gick inte att ta miste om och tränaren i Right to Dream var väldigt nöjd efter matchen.

– När vi gjorde första målet så såg det ut som att vi skulle få in ett andra mål. Men då gjorde AIK mål, vilket vi inte förväntade oss, säger han.

– Vi hade tur som fick med oss 1-1 efter full tid. Även om vi hade mycket boll så pressade AIK bra och hade fina chanser.

Right to Dreams tränare tycker att det var ett rättvist resultat efter 60 spelade minuter och sen när det väl blir straffar så handlar det mer om tur än skicklighet.

På frågan om Right to Dream går för guld så svarade han:
– Tiden kommer att visa det.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf