Dramatiskt staffavgörande i G18 - Gothia Cup

Dramatiskt staffavgörande i G18

Sista finalen för ikväll i Gothia Cups slutspel var G18. Ett nationsderby Sverige mot Norge, Eskilsminne IF mot Lyn Fotball.

Eskilsminne sköt sig till en drömstart på finalen efter 11 minuter av första halvlek. Målet kom av nummer 16, Julia Nyberg Spets. Ett skott precis utanför straffområdet.

Två jämna lag med spännande kontringar och tuffa närkamper, som en final ska vara. Det var bra fart i benen på tjejerna och de kämpade om bollen.

Mycket bollar i luften och fram och tillbaka på de två planhalvorna. De norska tjejerna visade en nytändning när andra halvlek var igång. Det var Lyn som tog täten och hade en stolpträff vid en hörna och vassa anfall som kom att utdela sig i matchminut 45. Nummer 29, Runa Lillegård kom förbi Eskilsminnes försvar och kunde lägga en bredsida vänster om målvakten.

Lyn fortsatte att pressa högt på Eskilsminne. Norskorna hade några chanser att göra mål men när domaren blåste av stod resultatet 1-1 – vilket innebar straffar.

Varsin missad straff efter tre omgångar. Det var en fredagskväll där man kunde ta på nervositeten. Det kom att avgöras på sudden death. Det var Lyn som drog det längsta strået och vann, när nummer 34, Adele Torvik Nilsen satte in bollen.

– Vi är väldigt avslappnade av oss så vi tog straffläggningen som en rolig grej, säger Adele.

– Jag tänkte inte så mycket utan att jag skulle sätta straffen, och det gjorde jag, fortsatte hon innan hon sprang och jublade med sitt lag.

Tack Eskilsminne och Lyn för en spänningsfull och nervös match som slutade i ett dramatiskt straffdrama. Och grattis Lyn Fotball till guldet i G18!

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf