Den svenska länken i Tusal Youth Club - Gothia Cup

Den svenska länken i Tusal Youth Club

Det är första gången Nepal deltar med ett lag i Gothia Cup. Tusal Youth Club hade den stora äran att bli laget och historian bakom det nepalesiska laget går i kärlekens tecken. Tränaren, Chakra Badur är fadderbarn till den svenskan, Ingrid Holm. 

För längesen blev Ingrid Holm inspirerad av dottern om att åka till Katmandu i Nepal för att vandra. Efter att ha varit där blev hon direkt kär i landet. Väl hemma igen bestämde hon att på något sätt ha kontakt med landet och valde därför att anmäla sig som fadderförälder för barn i Nepal. Chakra Bahadur var den lyckliga pojken som fick Ingrid Holm som fadder.

Genom åren har de haft kontinuerlig kontakt där Ingrid skickat pengar och bidragit på ett sätt där Chakra kunnat leva ett gott liv i Nepal.

När Chakra växte upp, gifte sig och till slut blev förälder valde han att låta Ingrid bestämma namnet. Hon gav barnet namnet Henrik. Ingrid som har tre döttrar, hade tidigt bestämt att om hon någon gång skulle få en son, skulle han heta just Henrik.

Chakra är nu i Göteborg för första gången och tävlar i Gothia Cup med sitt lag, Tusal Youth Club.

– Det är så fräsch miljö här och alla är så snälla mot oss. Jag känner mig hedrad och uppspelt över att vara här, säger Chakra Bahadur.

Spelaren Refresh Singh Thaku håller med sin tränare och tillägger:

– Att tävla i världens största ungdomsturnering är stort och jag är så stolt över mitt lag, spelare och hela klubben, säger Refresh.

Tusal Youth Club förlorade två matcher och vann en i gruppspelet. De kommer nu att spela 1/32delsfinal imorgon. Social partner för klubben är företaget ”Tingstad” som hjälper laget under veckan med assistans och vägledning.

På lördag kommer de att ta sig ut till kusten för att bada i havet. Det är något som killarna från Nepal aldrig har gjort tidigare.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf