Den sista repetitionen - Gothia Cup

Den sista repetitionen

80 nationer, 1 730 lag och tusentals deltagare kommer imorgon att uppleva den 34e upplagan av Gothia Cups stora invigning. 

Ekande sång, poppig musik och en stämning som nästan gick att ta på svävade över Ullevi under söndagskvällen. Det var det sista genrepet som skulle sättas, för att imorgon kicka igång Gothia Cup med den stora invigningsceremonin.

Filippa Forslöw och Agnes Silfver är två av de 150 dansarna som ska bidra till invigningsshowen under måndagskvällen på Ullevi. För Filippa är det första gången hon dansar på Gothias invigning medan Agnes var med förra året.

– I år kommer det bli lite annorlunda jämfört med förra året, säger Agnes. Det var med koreografi-delar förra året, men det är lika kul nu som jag minns det då.

Tjejerna har, med resten av dansarna, varit igång en vecka med att öva, öva och öva. Och även om det kommer se lätt ut imorgon så har det minst sagt varit en tuff vecka.

– Det har varit jobbigt och vi har haft träningsvärk var enda dag, säger Filippa och Agnes instämmer helt.

– Eftersom att dansen är det vi brinner för får vi energi från det, så därför är det samtidigt jätteroligt. Det är värt att kämpa för, säger Agnes.

Dansarna har haft 7-8 timmars träning varje dag och efter allt slit så är det snart dags att visa upp resultatet. Förra året var det strax över 51.000 personer som kom till Ullevi för att se invigningen.

– Det kommer bli mycket adrenalin från läktaren och stämningen. Helt fantastiskt kommer det att bli, säger Filippa och Agnes.

– Det är mäktigt att vi kommer stå på planen inför tusentals människor och göra det vi älskar mest. Att få möjligheten att göra det är så coolt.

Gothia Cup öppningsceremoni startar klockan 20.00 och insläppet öppnar 18.30. Se till att vara där i god tid!

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_lan