Den amerikanska drömmen - Gothia Cup

Den amerikanska drömmen

Den sista tjejfinalen för dagen spelades mellan NorCal PDP från USA och LB07 från Skåne i Flickor 17-klassen(Tipselit). Det var aldrig någon fråga vart pokalen skulle hamna i den här finalen.  Tjejen från Kalifornien kontrollerade matchen från start till slut och vann komfortabelt med 3–0. 

NorCal PDP från USA ställdes mot LB07 och det var tjejerna från USA som startade bäst. Med ett stort bollinnehav och ett högt tempo kunde få matchen dit de ville. Det var också amerikanskorna som öppnade målskyttet. Lily Neda Arbabaraghi satte enkelt in 1–0 i det öppna målet i matchminut 17, fint framspelad av Aurrora Ellis Yarnell-Williams.

NorCal fortsatte att pressa skåningarna och minuterna före halvtidsvilan utökade Ava Sophia McCray ledningen till 2–0.

Det kändes som att ledningen i paus var kopplat i ett järngrepp hos amerikanskorna.

I den andra halvleken kom LB07 ut på för att för det första jaga en reducering och senare en kvittering. Men NorCal var oerhört kompakta och solida defensivt och LB07s målchanser var lätträknade.

Med åtta minuter kvar att spela kunde NorCal utöka ledningen till 3–0 och därmed defilera hem matchen och finalen.

Med fem gjorda mål i kvartsfinalen, tre i semifinalen och tre i finalen visade tjejerna från USA upp en stor styrka och effektivitet i offensiven. Precis de ingredienser  ett vinnarlag ska ha. När slutsignalen ljöd spelades ”Born in the USA” i högtalarna och tjejerna kunde fira Gothia Cup-triumfen som aldrig förr.

– Det känns helt underbart. Jag har aldrig varit så här glad innan. Det är galet hur vi har kommit hit, där vi bara har tränat några gånger ihop innan och kan spela så här bra, säger målskytten Lily Neda Arbabaraghi.

– Vi är väl samspelta. Det är galet att komma hit till Sverige och spela mot andra länder. Hela laget kom ut starkt idag. Jag är så glad nu, haha. Det har varit en oerhört rolig erfarenhet, säger Lily.

Stort grattis till PDP!

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf