Boo IS mästare – Michelle Rinaldo hade stor show - Gothia Cup

Boo IS mästare – Michelle Rinaldo hade stor show

Boo IS är Gothia Cup-mästare i flickor 12-klassen. Detta efter en fantastiskt insats av laget och inte minst, femmålsskytten, Michelle Rinaldo. Laget från Stockholm kunde komfortabelt ta hem finalen med hela 9–1. 

Det var en pigg och stark start från Boo IS, som gjorde mål redan efter fem minuter. Ett distansskott från Vendela Saving letade sig in i mål efter att lagkompisarna skymt målvakten på ett bra sätt. Boo utökade ledningen omgående och det var återigen Vendela Saving som hade huvudrollen när hon fint assisterade Michelle Rinaldo.

Michelle Rinaldo hade en fantastisk första halvlek på Gamla Ullevi och var ständigt ett hot mot Brommapojkarnas försvar. Hon utökade återigen Boo’s ledning efter tio minuters spel genom att plocka upp sin egen retur och lägga in bollen i öppet mål.

Boo IS höll bra kontroll på matchen och gjorde även matchens fjärde mål och då hade vi inte ens kommit halvvägs in i den första halvleken.

Brommapojkarna gav dock inte upp och reducerade fint efter knappt tjugo minuters spel. Men, Boo IS hade en matchvinnare av rang. Michelle Rinaldo gjorde inom loppet av två minuter sitt tredje och fjärde mål och därmed lagets femte och sjätte mål. Ett övertag som nästintill var omöjligt för BP att hämta ikapp.

Boo gick till halvtidsvila med 6–1.

Andra halvlek fortsatte likt den första – med mål från Boo. 7, 8, och 9–1, kom under den andra halveken och även om Brommapojkarna stod upp bra och kämpade väl så var detta Boo’s final.

– Det känns jättebra att vinna Gothia Cup. Jag tycker alla spelade jättebra och gjorde de bästa de kunde. Det har varit kul att få spela under veckan, säger matchens lirare Michelle Rinaldo.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf